Ποια είναι η οικονομική κατάσταση των Δήμων Παπάγου και Χολαργού;

Στις αρχές Οκτωβρίου 2010, η 360news.gr απέστειλε στον Δήμαρχο Χολαργού κ. Δημήτρη Νικολάου το ακόλουθο έγγραφο στο οποίο υπήρχε το εξής ερώτημα:

Διαβάστε όλο το άρθρο

Οι Υποψήφιοι Σύμβουλοι των Δημοτικών Παρατάξεων

(προβολή με αλφαβητική σειρά)

Κάντε κλίκ σε κάθε συνδυασμό και δείτε τους υποψήφιους συμβούλους του

 

eneroi_polites kdlogo neaporia sympolitia

Ενεργοί Δημότες Παπάγου Χολαργού

Κοινωνία Δημοτών Παπάγου Χολαργού

Νέα Πορεία Παπάγου Χολαργού

Συμπολιτεία Παπάγου Χολαργού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απάντηση Δημήτρη Νικολάου

Ερώτηση

Κύριε Νικολάου ποιο είναι συγκεκριμένα το οικονομικό χρέος του Δήμου Χολαργού σήμερα, πως προέκυψε και ποιους στόχους αποπληρωμής του έχετε;

Απάντηση

Ο Δήμος Χολαργού έχει ανακοινώσει με επίσημο, έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας το χρέος του προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που ανέρχεται στο ποσό των 7 εκ. 600 χιλιάδες Ευρώ και δεν έχει προβεί σε κανένα δάνειο από άλλες  τράπεζες εκτός του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Έχουμε επίσης χρέος προς τους πιστωτές μας 900.000 ευρώ, όπως αυτό επισήμως καταγράφεται στον επίσημο προϋπολογισμό του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Τα στοιχεία αυτά έχουν δοθεί ιδιοχείρως προς το Δήμαρχο Παπάγου και τους συνεργάτες του όπως και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης του Δήμου Χολαργού.

Το στοιχεία αυτά είναι επίσημα καταγεγραμμένα και δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης. Εξάλλου είναι στή διάθεση του καθενός να τα ελέγξει.

Το χρέος του Δήμου Χολαργού στο Ταμείο Παρακαταθηκών αποπληρώνεται ανελλιπώς κάθε μήνα από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ), το οποίο είναι το τακτικό έσοδο του Δήμου και παρακρατείται η αντίστοιχη δόση του δανείου.

Οι δημότες συνεπώς δεν επιβαρύνονται στην αποπληρωμή του δανείου και η μόνη χρέωση τους είναι τα δημοτικά τέλη τα οποία επιβάλλονται για την καθαριότητα και τον φωτισμό.

Ο Δήμος Χολαργού σε σχέση με το ύψος του δανείου το οποίο έχει, συγκαταλέγεται μεταξύ των Δήμων της χωράς που έχουν αναλογικά το μικρότερο δανεισμό.

Υποχρεώσεις σε τρίτους που αφορούν ποσά 850.000 ευρώ αποπληρώνονται κανονικά από τα τακτικά κρατικά έσοδα ΣΑΤΑ. Σημειώνεται ότι λόγω του μνημονίου που παρακρατούνται τακτικά έσοδα στους Δήμους όλης της χώρας σε ποσοστό 35% για κάθε Δήμο εάν αυτά αποπληρώνονταν κανονικά τους τελευταίους 10 μήνες, τότε ο Δήμος Χολαργού δεν θα όφειλε τίποτα και θα είχε μείωση και από τις υποχρεώσεις του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Είναι ψευδές και ανυπόστατο αυτό το οποίο διαδίδει η δημοτική παράταξη με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Βασίλη Ξύδη και άλλες δημοτικές παρατάξεις που έχει σκοπό την παραπληροφόρηση μέσα από αήθη και ύπουλη προπαγάνδα.

Εμείς απαντάμε με πράξεις και όχι με λόγια και στο δύσκολο τομέα των οικονομικών. Θέλουμε με να γνωρίζουν οι δημότες μας τα πάντα και είμαστε φανατικοί υποστηρικτές της διαφάνειας στα οικονομικά.

Για όλα τα παραπάνω, καλώ σε ντιμπέιτ παρουσία δημοσιογράφων και πολιτών την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και ώρα 7μμ. στο Δημαρχείο Χολαργού στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με τους άλλους υποψήφιους δημάρχους να μιλήσουμε για τα οικονομικά των δύο Δήμων.

Για ενημέρωσή σας, σας βεβαιώ ότι ζητώ και δεν έχω πάρει απάντηση τι χρωστάει ο Δήμος Παπάγου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και σε τρίτους.

Σχέσεις Δημοτών και Δημάρχου

Η πόρτα του Δημάρχου θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους τους Δημότες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Με αγάπη, σεβασμό και την προσοχή που αξίζουν όλοι οι Πολίτες, ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί οφείλει να εξασφαλίζει το αίσθημα φροντίδας, ασφάλειας και ισότιμης αντιμετώπισης όλων των Δημοτών.

Δημότες και Δημοτικοί Σύμβουλοι θα πρέπει να συνεργαστούν σε κάθε τομέα για την καταγραφή των προβλημάτων και την υποβολή προτάσεων για την άμεση επίλυσή τους.

Ο καιρός

Διαφήμιση