Αισθητική οδοντιατρική

close up of woman mouth uid 1343098Ο όρος κεραμικές όψεις, έχει τον χαρακτήρα της κοσμητικής οδοντιατρικής.

Η «κοσμητική οδοντιατρική» (cosmetic dentistry) περιφρονείται από πολλούς ιατρούς, γιατί κατά την άποψη τους «δεν χρειάζονται αλλαγές της εμφάνισης» και δεν είναι σύμφωνοι με την ιατρική ηθική τους.

Θα μπορούσε να ισχυρισθεί κανείς, ότι αυτό το είδος της αποκατάστασης φτιάχνεται μόνο για διακοσμητικούς λόγους και όχι γιατί είναι απολύτως απαραίτητο. Όμως θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς, εάν είναι απαραίτητο το μακιγιάζ, τα κοσμήματα, η αφαίρεση των ρυτίδων η το να παραγγείλει κανείς ένα κουστούμι στα μέτρα του; Σίγουρα όχι !

Είναι απαραίτητο κανείς να διορθώσει χειρουργικά τα αφεστώτα ώτα, αν και μπορεί να ακούει πολύ καλά ή να διορθώσει τη μύτη του, αν και μπορεί να μυρίζει πολύ καλά ;

Όλα αυτά δεν είναι απόλυτα αναγκαία, αλλά για τον συγκεκριμένο ασθενή μπορεί να συμβάλλει στην αυτοπεποίθησή του.\όταν ασχοληθεί κανείς περισσότερο με τις κεραμικές όψεις, καταλαβαίνει εύκολα, ότι εκτός από «κοσμικό χαρακτήρα», σημαντικά πλεονεκτήματα αποτελούν η αισθητική , η λειτουργία και η εμβιοσυμβατότητα αυτών.

Για τον οδοντίατρο αυτό σημαίνει πολύ μικρή η καθόλου αφαίρεση οδοντικής ουσίας για ένα δόντι το οποίο στην πορεία του χρόνου έχασε την λειτουργικότητα ή την αισθητική του και το οποίο μπορεί να ξαναγίνει όπως ήταν.

dontia6 dontia7
Παράδειγμα περίπτωσης (1) Παρασκευή για όψεις Οι όψεις πριν τοποθετηθούν στο στόμα
dontia8 dontia1
Οι όψεις τοποθετημένες στο στόμα Παράδειγμα περίπτωσης (2). Στόχος ήταν η αισθητική βελτίωση των όψεων ρητίνης που έγιναν προ επταετίας.
dontia2 dontia3
Τα παρασκευασμένα δόντια Οι όψεις τοποθετημένες στο στόμα
dontia4 dontia5
Μπορείτε να δείτε σε αρμονία με τα φυσικά δόντια της κάτω γνάθου

Ο εργασίες έγιναν πριν από 2 χρόνια στο ιατρείο μας με αποτέλεσμα δύο ευχαριστημένους ασθενείς. 

Αντώνιος Πρόκος

Χειρ. Οδοντίατρος

Ευριπίδου 16 Χολαργός

Τηλ. 210 6523911

Ο καιρός

Διαφήμιση