Μοντέρνες Μέθοδοι Αποκατάστασης Βαρηκοΐας

Εισηγητής: Δρ. Κωνσταντίνος Νάζος

Τρίτη 22 Μαΐου 2012, ώρα 18:30
Αίθουσα Βιβλιοθήκης (κτίριο ΚΑΠΗ), Αγαμέμνονος 4, Δημοτική κοινότητα Χολαργού
Ενότητες διάλεξης:
Α) Η ακοή
Β) Θέματα - τύποι βαρηκοΐας
Γ) Τρόποι αντιμετώπισης βαρηκοΐας μέσω των εμφυτευμάτων (πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Ο Κωνσταντίνος Νάζος γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1971. Το 1999 απεφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μιλάνου με δύο υποτροφίες και το 2010 αναγορεύτηκε σε διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μιλάνου. Το 2011 απέκτησε με άριστα το μεταπτυχιακό του δίπλωμα ειδίκευσης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ τον Δεκέμβριο του 2012 αναμένεται να εξεταστεί για την ελληνική ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου από τον Οκτώβριο του 1994 έως το Μάιο του 1999, ειδικευόμενος ιατρός ως αξιωματικός ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών στην Παθολογική Κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας το 2001, άσκησε γενική χειρουργική ως ειδικευόμενος ιατρός στην Β΄ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμός το 2002, είχε πολλαπλά καθήκοντα ως ιατρός στο Περιφερειακό Νοσοκομείο της Σύρου και του Κέντρου Υγείας Μυκόνου από τον Ιούνιο του 2002 έως τον Ιούνιο του 2003, συνέχισε την ειδίκευσή του με γενική χειρουργική στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» από τον Οκτώβριο του 2003 έως το Μάιο του 2004, στο ΝΙΜΤΣ επί 12μηνο το 2004-2005 και εξειδικεύτηκε περαιτέρω στην Παιδο-Ωτορινολαρυγγολογία στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» επί 18μηνο (11/2005 – 05/2007). Στη συνέχεια μετέβη στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Παρίσι, όπου εργάσθηκε από τον Δεκέμβριο του 2007 έως τον Δεκέμβριο του 2008 στο «Temporal Bone Laboratory» του «Société d’Otologie Pratique» και ήταν εκπαιδευτής workshops υπό του παγκοσμίου φήμης Καθηγητού André Sultan, επίσης στο Παρίσι το 2008, στην κλινική «Laryngologie et Chirurgical» εργάστηκε ένα μήνα στην Λαρυγγολογία κοντά στον επίσης διάσημο Καθηγητή Jean Abitbol και την ίδια χρονιά εργάσθηκε 6 μήνες στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική «Roosevelt» του Παρισιού πάνω στη μικροχειρουργική του ωτός και της ρινός κοντά στον Dr. Francois Furia. Επέστρεψε στην Ελλάδα και από τον Απρίλιο του 2010 έως σήμερα εργάζεται ως ειδικευόμενος ΩΡΛ –προκειμένου να λάβει τον ελληνικό τίτλο της ΩΛΡ ειδικότητας- στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας».

Έχει κάνει πολυάριθμες δημοσιεύσεις (με κορυφαία την συγγραφή του βιβλίου του 800 σελίδων «The Complete Anatomy of the Nervous System» που αναμένεται να εκδοθεί το 2012) και συμμετέχει σε συνέδρια και παρουσιάσεις την τελευταία 20ετία. Είναι μέλος του Ιδρύματος Χατζηγάκη ως υπεύθυνος για τις υποτροφίες, αντεπιστέλλον μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Παιδο- Ωτορινολαρυγγολογίας, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής και μέλος του συλλόγου «N. Kazantzakis’ Friends» με έδρα στη Γενεύη.

Εκτός από Ελληνικά μιλά άπταιστα Αγγλικά και Ιταλικά.

Ο καιρός

Διαφήμιση