Κινηματογραφικές Δευτέρες


‘ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ’ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ.

Αγαπητοί δημότες-κάτοικοι Παπάγου-Χολαργού, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ), παραμένοντας πάντα κοντά σας και συνεχίζοντας αδιάκοπα την πολλαπλή προσφορά του προς εσάς, ξεκινά τις ‘Κινηματογραφικές Δευτέρες’, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Σας προσκαλούμε όλους, δημότες/κατοίκους Παπάγου-Χολαργού αλλά και φίλους της τέχνης και του κινηματογράφου, σε ένα κινηματογραφικό ανοιξιάτικο ταξίδι.

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού              Η Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ

             Βασίλειος Ξύδης                            Δρ Ελένη Ευαγγελοπούλου

 

Ευχαριστούμε την πρεσβεία της Ισπανίας-Ινστιτούτο Θερβάντες και την πρεσβεία της Γαλλίας-Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών για την ευγενική προσφορά των προβαλλόμενων ταινιών.

‘Ο Ισπανόφωνος κινηματογράφος κινείται’

-Solas (Γυναίκες μόνες), Benito Zambrano, 98’

26/3/2012 στο αμφιθέατρο ‘Μίκης Θεοδωράκης’ στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, Περικλέους 55, Χολαργός και ώρα 20.30 μ.μ.

Η Ρόσα είναι μια απλή γυναίκα από χωριό και επισκέπτεται την άνεργη και αλκοολική κόρη της που μένει μόνη της στη Σεβίλλη. Όσο ανακαλύπτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κόρη της, δημιουργεί φιλική σχέση μ’ ένα μοναχικό και προσηνή υπερήλικα. Η ταινία βραβεύτηκε με ακόμα 4 Γκόγια, δεύτερου γυναικείου ρόλου (Μαρία Γαλιάνα), πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού (Κάρλος Άλβαρεθ-Νοβόα), πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού (Άνα Φερνάντεθ) και καλλίτερου πρωτότυπου σεναρίου.

-El alquimista impaciente (Ο ανυπόμονος αλχημιστής), Patricia Ferreira, 111’

2/4/2012, στην αίθουσα ‘Μελίνα Μερκούρη’ στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, Περικλέους 55, Χολαργός και ώρα 20.30 μ.μ.

Ο αστυνόμος Ρουμπέν Μπεβιλάκουα («Βίλα») και η συνάδελφός του Βιρχίνια Τσαμόρο παίρνουν την εντολή από την Πολιτοφυλακή να ερευνήσουν σε ένα μοτέλ τον περίεργο θάνατο του διευθυντή του τμήματος Ακτινολογικής Προστασίας ενός πυρηνικού εργοστασίου. Η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο λόγω έλλειψης στοιχείων αλλά θα χρειαστεί να ανοίξει ξανά μετά την εύρεση του πτώματος μιας γυναίκας.

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Λορένθο Σίλβα που κέρδισε το Βραβείο Ναδάλ το 2000, Ο ανυπόμονος αλχημιστής, η δεύτερη μεγάλη μήκους ταινία της Πατρίθια Φερέιρα (σκηνοθέτης επίσης των ταινιών Ξέρω ποιος είσαι και Για να μη με ξεχάσεις), ήταν υποψήφια για δύο βραβεία Γκόγια (καλλίτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού και καλλίτερης καλλιτεχνικής διεύθυνσης).

-El Bola («Ο Μπαλας»), Achero Mañas, 90’

23/4/2012 στο αμφιθέατρο ‘Μίκης Θεοδωράκης’ στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, Περικλέους 55, Χολαργός και ώρα 20.30 μ.μ.

Ο μόλις δωδεκάχρονος Πάμπλο, με το παρατσούκλι «Ο Μπάλας» (“El Bola”), ζει σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον συγκρούσεων και βίας. Γνωρίζοντας τον Αλφρέντο, ένα νέο συμμαθητή του, έρχεται σε επαφή με μια άλλη οικογενειακή πραγματικότητα και βρίσκει το θάρρος να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. Βραβεύτηκε με ακόμα 3 Γκόγια: καλύτερης ταινίας, πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού (Χουάν Χοσέ Μπαγιέστα) και καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

 

‘Ο Γαλλικός κινηματογράφος στην Ελλάδα’

 

-Οι απίστευτες περιπέτειες της Αντέλ, Σκηνοθεσία - Σενάριο: Luc besson, 107’.

30/4/2012 στο αμφιθέατρο ‘Μίκης Θεοδωράκης’ στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, Περικλέους 55, Χολαργός και ώρα 20.30 μ.μ.

 

Το 1912, η Αντέλ Μπλαν-Σεκ, ατρόμητη νεαρή δημοσιογράφος, κάνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της, όπως να ταξιδέψει μέχρι την Αίγυπτο και να βρεθεί αντιμέτωπη με μούμιες κάθε είδους. Την ίδια στιγμή στο Παρίσι επικρατεί πανικός! Το αυγό ενός πτεροδάκτυλου 136 εκατομμυρίων ετών, έχει εκκολαφθεί μυστηριωδώς σε ένα ράφι του Φυσικού Μουσείου Ιστορίας, και διασπείρει τον τρόμο στον ουρανό της πόλης. Τίποτα όμως δεν σταματά την Αντέλ Μπλαν-Σεκ, οι περιπέτεις της οποίας κρύβουν πολλές ακόμα απίστευτες εκπλήξεις…

 

-Τα Ομορφόπαιδα, Σκηνοθεσία - Σενάριο: Riad Sattouf, Marc Syrigas, 90’.

7/5/2012 στο αμφιθέατρο ‘Μίκης Θεοδωράκης’ στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, Περικλέους 55, Χολαργός και ώρα 20.30 μ.μ.

 

Υποψηφιότητες στα βραβεία Cesar 2010 στις κατηγορίες δεύτερου γυναικείου ρόλου, καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού, καλύτερης ταινίας πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη

Συμμετοχή στο ≪Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών≫ του Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών το 2009

O Herve είναι δεκατεσσάρων χρονών και ζει μόνος μαζί με τη μητέρα του. Ένας έφηβος που πλημμυρίζει από τις ορμές του, άχαρος εμφανισιακά και δίχως ιδιαίτερη τόλμη. Στο γυμνάσιο τα κουτσοκαταφέρνει και έχει δίπλα του τα φιλαράκια του. Αυτό που έχει κυριέψει όλη του τη σκέψη είναι να βγει με ένα κορίτσι. Δυστυχώς, σε αυτά τα θέματα τρώει τη μια απόρριψη μετά την άλλη, χωρίς ωστόσο να το βάζει κάτω. Και κάποια μέρα, χωρίς καλά-καλά να καταλάβει και πώς, έχει βρεθεί να αρέσει στην Aurore, σε ένα από τα πιο όμορφα κορίτσια της τάξης του...

 

-Villa Amalia, Σκηνοθεσία : Benoit Jacquot. Aπό το έργο του: Pascal Quignard. Σενάριο: Benoit Jacquot, Julien Boivent, 91’.

14/5/2012 στο αμφιθέατρο ‘Μίκης Θεοδωράκης’ στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, Περικλέους 55, Χολαργός και ώρα 20.30 μ.μ.

Σαν τη σταγόνα του νερού που ξεχειλίζει το βάζο, μια νύχτα η Ann βλέπει τον Thomas να αγκαλιάζει μιαν άλλη και αποφασίζει να τον παρατήσει, να τα παρατήσει όλα. Είναι μουσικός, μόνο η μουσική την κρατάει αλλά δεν τη συγκρατεί. Το μόνο δέσιμο που έχει είναι με τη μουσική. Διαλύει τη φιλική της σχέση με τον Georges, που εμφανίστηκε τώρα μπροστά της ενώ τον ήξερε από τότε που ήταν παιδιά, και δραπετεύει, φεύγει να αναζητήσει τις ρίζες της και τη μοίρα της, βρίσκει ένα νησί, εκεί που είναι η βίλα Amalia.

Ο καιρός

Διαφήμιση