Πρόληψη και επαγρύπνηση για την υγεία του μαστού

ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 18 Ιανουαρίου 2012

ωρα: 18:00 Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού Περικλέους 55, Χολαργός

 

 

« ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ»

 

Στα πλαίσια της κοινωνικής και ανθρωπιστικής προσφοράς στο γυναικείο πληθυσμό της περιοχής μας , ο Δ.Ο.Π.Α.Π και ο Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α σε συνεργασία με την ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ CAMBRIDGE στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΗΤΕΡΑ
διοργανώνουν επιστημονική βραδιά με θέμα: «Ο Μαστός σας, η Υγεία σας»
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο καθηγητής της Χειρουργικής Ογκολογίας Gordon Wishart Δ/ντής Υπηρεσιών Μαστού Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων του Cambridge
Το θέμα θα αναπτύξουν : Ο Δρ. Βασίλης Πιτσινής Ειδικός Χειρουργός στο Μαστό.
Ο Δρ. Μάρκος Σολωμός Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός.
Η κα. Κατερίνα Καραντζιά Ειδική Νοσηλεύτρια του Μαστού.

 

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 18:00
στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, Περικλέους 55.

 

Bασίλης Πιτσινής
Χειρουργός Μαστού
Cambridge Breast Clinic στο ΜΗΤΕΡΑMD, PhD, EBSQ in Breast Surgery

 

Ο κύριος Πιτσινής απεφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Semelweis το 1999 και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2004. Διετέλεσε πανεπιστημιακός βοηθός στο τμήμα ανατομίας του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ το 2001-2002 και κλινικός εκπαιδευτής στη νοσηλευτική σχολή του Πανεπιστημίου του Έσεξ το 2003-2006.
Η χειρουργική του εκπαίδευση έλαβε χώρα στις κομητίες του Έσσεξ και του Καίμπριτζ στη Μεγάλη Βρετανία καθώς επίσης και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Στρασβούργου και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο στην Αθήνα. Εκπαιδεύτηκε στην απόκτηση του διπλώματος του Βασιλικού Κολεγίου των Χειρουργών της Αγγλίας και έλαβε δίπλωμα στη λαπαροσκοπική χειρουργική από το Πανεπιστήμιο Louis Pasteur το 2006 στο Στρασβούργο. Ο κύριος Πιτσινής εργάζεται στη Μονάδα μαστού του Καίμπριτζ με ειδίκευση στην ογκοπλαστική χειρουργική του μαστού.
Το 2010 εξελέγει κλινικός επόπτης στην κλινική πρακτική από την Κλινική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ.
Ο κύριος Πιτσινής έλαβε το 2011 το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα στη Χειρουργική του μαστού (European Board of Breast Surgery), συγκεκριμένα λαμβάνοντας τη 2η θέση πανευρωπαϊκά στις αντίστοιχες εξετάσεις στη Στοκχόλμη.

 


 

Καθηγητής Gordon C Wishart
Χειρουργός Μαστού και Ενδοκρινών Αδένων
Cambridge Breast Clinic στο ΜΗΤΕΡΑMB ChB MA (Cantab.)
MD FRCS (Eng.) FRCS (Gen.)Διευθυντής Μονάδας Μαστού του Καίμπριτζ,
Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Καίμπριτζ Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου
για το Μαστό στο Καίμπριτζ

 

 

Ο καθηγητής Gordon Wishart απεφοίτησε από την ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου και ολοκλήρωσε τη χειρουργική του εκπαίδευση στη Γλασκώβη. Η διατριβή του είχε τίτλο «Παράγοντες που προσδιορίζουν την πολυφαρμακευτική αντόχη στον καρκίνο του μαστού» κεντρίζοντας από νωρίς το ενδιαφέρον του στην έρευνα για το καρκίνο του μαστού. Άρχισε να εργάζεται ως χειρουργός μαστού και ενδοκρινών αδένων στο Πανεπιστημικό Νοσοκομείο του Καίμπριτζ το 1998 όπου και ίδρυσε τη μονάδα μαστού του Καίμπριτζ ένα χρόνο αργότερα. Το 2000 ίδρυσε το ερευνητικό κέντρο για το μαστό στο Καίμπριτζ. Από το 2005 και ως καθηγητής της χειρουργικής ογκολογίας πλέον διευθύνει και τα δύο με πολύ καλά αποτελέσματα τόσο στην επιβίωση των ασθενών όσο και στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογίων που εφαρμόζονται με επιτυχία στην κλινική πράξη.

 


 

Μάρκος Σολωμός
Πλαστικός Χειρουργός
Cambridge Breast Clinic στο ΜΗΤΕΡΑ
MD, FRCS, EBOPRAS
Πλαστικός χειρουργός
Κλινική Μαστού του Καίμπριτζ
στο ΜΗΤΕΡΑ

 


Ο κύριος Σολωμός απεφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε τη χειρουργική του εκπαίδευση στις κομητείες του Γιορκ και του Τρέντ στη Μεγάλη Βρετανία. Έγινε μέλος του Βασιλικού Κολεγίου των Χειρουργών της Γλασκώβης το 2003 και του Ευρωπαΐκου Συμβουλίου Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής το 2006.Ο κύριος Σολωμός εργάζεται από το 2003 στο Λονδίνο στο St Luke’s, Highgate and BMI hospital και ειδικεύεται στην άμεση επανορθότική χειρουργική του μαστού στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Είναι επίσης επιστημονικός παρουσιαστής στη πολύ επιτυχημένη εκπομπή του Channel 4 «10 years younger».

 


 

Κα Αικατερίνη Καραντζιά, Ειδική Νοσηλεύτρια Μαστού

 

 

Η Κα Αικατερίνη Καραντζιά απεφοίτησε από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών του τμήματος Μαιευτικής το 2009. Ξεκίνησε να δουλεύει στην κλινική Μητέρα από τον Δεκέμβριο του 2009 μέχρι και τον Ιούνιο του 2010. Από τον Ιούλιο του 2010 έως και σήμερα δουλεύει στην Κλινική Μαστού του Cambridge.
Είναι μία από τις πέντε μοναδικές νοσηλεύτριες της Ελλάδας που εκπαιδεύτηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και ολοκλήρωσαν το σεμινάριο στο πανεπιστήμιο Anglia Ruskin του Κέμπριτζ.
Έχει ισχυρό ενδιαφέρον για την έρευνα και ειδικά πάνω στην μαιευτική επιστήμη. Έχει παρακολουθήσει πολλά εθνικά συνέδρια Μαιευτικής και Νοσηλευτικής.
Το νοσοκομείο Μητέρα της έδωσε την ευκαιρία να είναι μέλος της κλινικής μαστού του Cambridge, της πρώτης ολοκληρωμένης μονάδας φροντίδας του μαστού στην Ελλάδα με Ευρωπαϊκές και Βρετανικές προδιαγραφές.

Ο καιρός

Διαφήμιση