Προσοχή στους απατεώνες

Αγαπητοί Συνδημότες,

Με λύπη μας έχουμε διαπιστώσει ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα εξαπάτησης ανυπόπτων ατόμων από απατεώνες, οι οποίοι χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα ή να εισέλθουν στα σπίτια για να υπεξαιρέσουν χρήματα, αντικείμενα κλπ.

Αυτοί οι απατεώνες δεν διστάζουν να εμπλέκουν ακόμα και το Δήμο ή το Δήμαρχο, στην προσπάθειά τους να πείσουν τους ανύποπτους να τους δώσουν χρήματα ή να τους ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους για να διεκπεραιώσουν, δήθεν, κάποια υπόθεση ή εκκρεμότητα με το δήμο.

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους ότι θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί σ’ αυτές τις περιπτώσεις και να μη πείθονται με αυτά που κάποιος άγνωστος τους λέει. Δυστυχώς, η εφευρετικότητα των απατεώνων είναι ανεξάντλητη, γι’ αυτό και η προσοχή όλων μας στην αντιμετώπισή τους θα πρέπει να είναι μεγάλη.

Αν, λοιπόν, σας πλησιάσει κάποιος άγνωστος και σας πει ότι τον έστειλε κάποιος συγγενής σας ή τον έστειλε ο Δήμος σας ή ο Δήμαρχος σας, να ξέρετε ότι 99,9% είναι απατεώνας. Μην πείθεσθε σε ό,τι σας λέει και μην τον εμπιστεύεστε. Μην του ανοίγετε την πόρτα σας. Αν μπορείτε, ειδοποιήστε την Αστυνομία (η οποία είναι βασικά η πλέον  αρμοδία) ή εν ανάγκη τη Δημοτική Αστυνομία. Ασφαλίστε τις εξωτερικές πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας, ιδιαίτερα τα ισόγεια, μέρα και νύχτα. Προστατέψτε τη τσάντα σας ή το χαρτοφύλακα σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Βασίλης Ξύδης

Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού

Χρήσιμα Τηλέφωνα :

  • Αστυνομία Χολαργού : 210 6563823, 210 6560826
  • Αστυνομία Παπάγου : 210 6512433
  • Δημοτική Αστυνομία Χολαργού : 210 6537414
  • Δημοτική Αστυνομία Παπάγου : 213 2027150

Ο καιρός

Διαφήμιση