Παιδική παράσταση «ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΝΙΛΣ ΧΟΛΓΚΕΡΣΟΝ» του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΔΑΜΗ

 festival2011

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Παιδική παράσταση 

«ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΝΙΛΣ ΧΟΛΓΚΕΡΣΟΝ»

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΔΑΜΗ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Κηποθέατρο Παπάγου (Κορυτσάς 6η στάση)

Ώρα έναρξης: 20.45

Γενική Είσοδος: 12 €

Το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού παρουσιάζει την παιδική παράσταση του Δημήτρη Αδάμη «ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΝΙΛΣ ΧΟΛΓΚΕΡΣΟΝ» από τις «ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ».

Οι «ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ» και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης διασκέυασαν και παρουσιάζουν το αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας. Η δασκάλα Σέλμα Λάγκερφελ, βραβευμένη με Νόμπελ, έγραψε αυτό το μυθιστόρημα, στις αρχές του 20ου αιώνα που χρησιμοποιήθηκε σαν αναγνωστικό στα σχολεία της Σουηδίας.  Ένα έργο γεμάτο ποίηση και ομορφιά που σφίζει από αγάπη για τη ζωή, χιούμορ και συγκίνηση. Ένα οικολογικό παραμύθι, που γίνεται μια παράσταση γεμάτη ονειρεμένες εικόνες. Η μουσική της παράστασης είναι πάλι μοναδική. Σκανδιναβοί συνθέτες, όπως ο Grieg, o Sibelious, o Gade αλλά και φολκλορικά τραγούδια μοναδικού λυρισμού συνθέτουν το μουσικό χαλί του ταξιδιού του Νιλς.

Λίγα λόγια για το έργο: Ο Νιλς Χόλγκερσον, ένα άτακτο παιδί, μεταμορφώνεται σε νάνο από ένα ξωτικό και μαζί με τον άσπρο του χήνο ακολουθεί ένα σμήνος αγριόχηνες, ταξιδεύει διασχίζοντας βουνά και θάλασσες, χιονισμένα όρη και πεδιάδες, λίμνες, δάση και ποτάμια. Ένα πραγματικά θαυμαστό ταξίδι γεμάτο περιπέτειες που του έμαθε πολλά αλλάζοντάς του τον κακότροπο χαρακτήρα του. Του αποκάλυψε ταυτόχρονα μυστικά της φύσης, αλλά και θρύλους μαγικούς.

Όλοι θα είναι εδώ! Ο Νιλς μαζί με τον λευκό του χήνο, τον Μάρτιν. Οι αγριόχηνες με την σοφή Άκα στον αέρα σαν τους πρώτους πιλότους. Η παμπόνηρη αλεπού με τα καμώματά της και ένα πλήθος ζώων και ανθρώπων που συνάντησε ο Νιλς στο θαυμαστό του ταξίδι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διασκευή-σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης

Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα

Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας

Κίνηση-χορογραφία: Άρτεμις Ιγνατίου

Ενορχήστρωση-διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Μουσική διδασκαλία: Μαργαρίτα Παπαδημητρίου

Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αντώνης Γκρίτσης, Γεωργία Κούρτη, Γόνη Λούκα, Μαρία Μαμούρη, Δημήτρης Πάσσος, Γιάννης Φιλίππου, Μαριλίζα Χρονέα.


Με εκτίμηση

 Γεώργιος Αντωνόπουλος

 Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Δημoτική Κοινότητα Παπάγου-Γραφείο Φεστιβάλ: Αναστάσεως 90,Τηλ. 213-2027186,187 - εργάσιμες ημέρες, 8.00-14.00.

Κατάστημα ΔΑΝΑΟΣ: Μεσογείων 230 - Χολαργός, Τηλ. 210-65 28 301&3 - εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ταμείο Θεάτροu:Οδός Κορυτσάς, 6η στάση λεωφορείου Παπάγου, Τηλ. 210 65 20 412, την ημέρα της παραστάσεως από τις 18:30.

Ο καιρός

Διαφήμιση