Πρόγραμμα φεστιβάλ Παπάγου Χολαργού 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ                                          Παπάγου, 28/7/2011

ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΤΗΛ: 213-2027185, 186, 187

FAX: 210-6519014

ΗΛΕΚΤΡ. Δ/ΝΣΗ: www.dpapxol.gov.gr

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

22 Αυγούστου

Δευτέρα

 

ώρα έναρξης:20.30

Ο Γιώργος Νινιός και ο Γιώργος Βεντουζάς

«σε λαϊκά τραγούδια»

Μαζί τους η Ονειρική Κομπανία και η Μαρία Διχτά.

Ο Γιώργος Νινιός, ο Γιώργος Βεντουζάς και οι φίλοι τους, τα καλοκαιρινά βράδια που έρχονται στήνουν το λαϊκό πάλκο τους, με πλήρη ορχήστρα για να σας διασκεδάσουν. Οκτώ καλλιτέχνες επί σκηνής με μία πολυχρωμία τραγουδιών. Τσούρμο ολόκληρο!.. Πενήντα ένα διαμαντάκια από το άλμπουμ της Ελληνικής μουσικής θα αστράψουν!..

Κλασικά ζεϊμπέκικα, χασάπικα, πενιές από μπουζούκια και ό,τι άλλο συνάδει στην ατμόσφαιρα που δημιουργείται θα τέρψουν τα αυτιά μας και θα ευφράνουν τη ψυχή μας.

Την επί τούτου παράσταση κοσμεί ντεκόρ του Γιώργου-Νίκου Παπουτσίδη.

Είσοδος Ελεύθερη

24 Aυγούστου

Τετάρτη

ώρα έναρξης: 21.00

Σοφοκλή

«ΙΧΝΕΥΤΕΣ»

Το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού φιλοξενεί την θεατρική παράσταση «ΙΧΝΕΥΤΕΣ» από την εταιρεία πολιτισμού anagnosis. 

Μετάφραση-Διασκευή Γιάγκος Ανδρεάδης, σκηνοθεσία-χορογραφία Δήμος Αβδελιώδης, κοστούμια Μαρία Γεράρδη-Πασσαλή, μουσική Βαγγέλης Γιαννάκης, μουσική διδασκαλία Ξενοφών Συμβουλίδης. Με τους Ανδρέα Καρακότα, Βασίλη Σπυρόπουλο, Τάνια Παλαιολόγου, Αρτέμιδα Ματαφιά, Ρένα Κυπριώτη, Γιάννη Αβδελιώδη κ.ά.

Παίζουν και ενορχηστρώνουν οι μουσικοί: Αλέξανδρος Αβδελιώδης (πιάνο), Γιάννης Αβδελιώδης (κρουστά-μεταλλόφωνο), Ευαγγελία Νικηφόρου (φλογέρα) και Γιώργος Νικόπουλος (φλογέρα).

Οι Ιχνευτές του Σοφοκλή είναι το μόνο διασωθέν Σατυρικό Δράμα του ποιητή. Ο Απόλλωνας ψάχνει οργισμένος να βρει το κοπάδι με τα βόδια που του έκλεψαν, προσφέροντας ένα ολόχρυσο στεφάνι ως ανταμοιβή για αυτόν που θα βρει τον κλέφτη. Πρόθυμοι ο Σειληνός και οι Σάτυροι μπλέκονται σε περιπέτειες.

Είσοδος: 15€

Παιδικό-Φοιτητικό10€

27 Αυγούστου

Σάββατο

 

 

 

ώρα έναρξης:21.15

Ζαν Κοκτώ

«ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ»

Το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού φιλοξενεί την θεατρική παράσταση «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης.

Απόδοση Μάριος Πλωρίτης, σκηνοθεσία-απόδοση Γιάννης Ιορδανίδης, σκηνικά Λαλούλα Χρυσικοπούλου, κοστούμια Ελένη Δουνδουλάκη, φωτισμοί Στράτος Κουτράκης, μουσική επιμέλεια Χάρης Γεωργιάδης, μουσική διδασκαλία Νένη Ζάππα, βοηθός σκηνοθέτη Γιώργος Αναγιωτός. 

Με την Κερασία Σαμαρά και τον Αλέξανδρο Νταβρή.

Στο πιάνο ο Νικόλας Μπράβος.

Ένα από τα πιο διάσημα έργα του Ζαν Κοκτώ και του σύγχρονου γαλλικού δραματολογίου. Η παράσταση περιλαμβάνει τέσσερα μονόπρακτα και μικρά αποσπάσματα από άλλα κείμενά του, όπου το ένα μπαίνει μέσα στο άλλο μ’ ένα θεατρικό τρόπο και δίνουν την εντύπωση ενός ενιαίου έργου που μιλάει για τον έρωτα, τη ζωή, τον θάνατο, το θέατρο.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην μεγάλη Έλλη Λαμπέτη που με την ερμηνεία της σφράγισε τα κείμενα αυτά.

Είσοδος: 15 €

Παιδικό – φοιτητικό: 10 €

30 Αυγούστου

Τρίτη

 

ώρα έναρξης: 20.30 

 

Μουσική παράσταση των

«ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ-ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ-

ΣΤΑΡΟΒΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ»

Το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού φιλοξενεί μια μοναδική μουσική παράσταση από τις μουσικές παραγωγές ΜΕΤΡΟ.

Μία δυνατή συνεργασία των δύο πλέον καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, του δωρικού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του μοναδικού & αστείρευτου Γιάννη Ζουγανέλη, προσφέρει εξαιρετικές & αγαπημένες μελωδίες, αμίμητα αστεία, σκανταλιάρικη διάθεση σε μια παράσταση που τα έχει όλα…!

Ο πλουραλισμός βασιλεύει στο πρόγραμμα και ο εξαιρετικός συνδυασμός των δύο προαναφερόμενων καλλιτεχνών τόσο με τον πολυτάλαντο Δημήτρη Σταρόβα όσο και με τον «άνθρωπο ορχήστρα» Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο έχει ως αποτέλεσμα τα καλά τραγούδια, τις μοναδικές στιγμές μπόλικου χιούμορ και ανατρεπτικού χαβαλέ!

Συμμετέχει η εξαίρετη Ζηνοβία Αρβανιτίδη.

Προπώληση Γενική είσοδος: 15€

Eίσοδος στο ταμείο: 20€

Φοιτητικό:15€

31 Αυγούστου

Τετάρτη

 

ώρα έναρξης: 21:00

 

Κάρλο Γκολντόνι

«ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ»

Το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού φιλοξενεί την θεατρική παράσταση «ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης.

 

Μετάφραση Ερρίκος Μπελιές, σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία Γιάννης Κακλέας, σκηνικά Μανόλης Παντελιδάκης, κοστούμια Βάλια Μαργαρίτη, χορογραφίες Κυριάκος Κοσμίδης, φωτισμοί Κατερίνα Μαραγκουδάκη, μουσική επιμέλεια Ιάκωβος Δρόσος.

Με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Φαίη Ξυλά, Γιώργο Χρυστοστόμου, Αλέξανδρο Μυλωνά, Αννίτα Κούλη, Κίμωνα Φιορέτο, Γιώργο Παπαγεωργίου, Βαγγέλη Χατζηνικολάου, Μένη Κωνσταντινίδου και Μάρα Βλαχάκη.

Παίζουν και χορεύουν ο Αλαΐν Ριβέρο και ο Ιβάν Ζβιτάιλο.

Ένας παμπόνηρος και δαιμόνιος υπηρέτης, στην ανάγκη του για επιβίωση, αναλαμβάνει να υπηρετήσει ταυτόχρονα δύο αφεντάδες. Και ενώ όλα δείχνουν αίσια, οι δύο κύριοί του βρίσκονται την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο. Με ζωηρή φαντασία και γρήγορο μυαλό, ο υπηρέτης μας προσπαθεί να σώσει την κατάσταση, περιπλέκοντας τις συγκυρίες με το σκέρτσο και την εξυπνάδα του. Ο υπηρέτης του Γκολντόνι, μας διδάσκει πόσο πολύτιμη είναι η αφοσίωση για τον άνθρωπο, αφού του δίνει ένα μεγάλο εφόδιο να καλυτερέψει τη ζωή του. Μέσα σε ένα κλίμα παιχνιδιού, με ευφυή ευρήματα, ξεκαρδιστικές καταστάσεις, χορό, τραγούδι και λαμπερά κοστούμια, ο δικός μας υπηρέτης, μας διασκεδάζει με τις γκάφες του.

Είσοδος: 20€

Φοιτητικό-παιδικό:15€

2 Σεπτεμβρίου

Παρασκευή

 

 

 

 

 

 

ώρα έναρξης:20.45

Δημήτρη Αδάμη 

«ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ

ΝΙΛΣ ΧΟΛΓΚΕΡΣΟΝ»

Παιδικό

Το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού φιλοξενεί την θεατρική παράσταση «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» από τις Μαγικές Σβούρες.

 

Διασκευή-σκηνοθεσία Δημήτρης Αδάμης, σκηνικά Χριστίνα Κωστέα, κοστούμια Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, κίνηση-χορογραφία Άρτεμις Ιγνατίου, ενορχήστρωση-διασκευή Γιώργος Κωνσταντινίδης, μουσική διδασκαλία Μαργαρίτα Παπαδημητρίου, φωτισμοί Γιώργος   Ανεστόπουλος.

Με τους Αντώνη Γκρίτση, Γεωργία Κούρτη, Γόνη Λούκα, Μαρία Μαμούρη, Δημήτρη Πάσσο, Γίαννη Φιλίππου, Μαριλίζα Χρονέα.

Οι «μαγικές σβούρες» και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης διασκεύασαν και παρουσιάζουν το αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας. Η δασκάλα Σέλμα Λάγκερλεφ, βραβευμένη με Νόμπελ, έγραψε αυτό το μυθιστόρημα, στις αρχές του 20ου αιώνα που χρησιμοποιήθηκε σαν αναγνωστικό στα σχολεία της Σουηδίας. Ένα έργο γεμάτο ποίηση και ομορφιά που σφίζει από αγάπη για τη ζωή, χιούμορ και συγκίνηση. Ένα οικολογικό παραμύθι, που γίνεται μια παράσταση γεμάτη ονειρεμένες εικόνες. Η μουσική της παράστασης θα είναι πάλι μοναδική. Σκανδιναβοί συνθέτες, όπως ο Grieg, ο Sibelious, ο Gade αλλά και φολκλορικά τραγούδια μοναδικού λυρισμού συνθέτουν το μουσικό χαλί του ταξιδιού του Νιλς. Όλοι θα είναι εδώ ! Ο Νιλς μαζί με τον λευκό του χήνο , τον Μάρτιν.

Οι αγριόχηνες με την σοφή Άκα στον αέρα   σαν τους πρώτους πιλότους. H παμπόνηρη αλεπού με τα καμώματά της και ένα πλήθος ζώων και ανθρώπων που συνάντησε ο Νιλς στο θαυμαστό του ταξίδι. Ο Νιλς Χόλγκερσον, ένα άτακτο παιδί, μεταμορφώνεται σε νάνο από ένα ξωτικό και μαζί με τον άσπρο του χήνο ακολουθεί ένα σμήνος αγριόχηνες, ταξιδεύει   διασχίζοντας βουνά και θάλασσες, χιονισμένα όρη και πεδιάδες, λίμνες, δάση και ποτάμια.

Γενική Είσοδος: 12 €

 

5 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα

 

 

 

 

 

ώρα έναρξης: 20.30

Σταμάτη Φασουλή

«ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ»

Το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού φιλοξενεί την θεατρική παράσταση «Σκηνοβάτες» από το Εθνικό Θέατρο.

 

Μετάφραση-δραματουργία-σκηνοθεσία Σταμάτης Φασουλής, σκηνικά Μανόλης Παντελιδάκης, κοστούμια Ντένη Βαχλιώτη, μουσική Θοδωρής Οικονόμου, χορογραφία Φωκάς Ευαγγελινός, φωτισμοί Λευτέρης Παυλόπουλος, στίχοι τραγουδιών Αφροδίτη Μάνου, μουσική διδασκαλία Μελίνα Παιονίδου, βοηθός σκηνοθέτη Γιώργος Λύρας, δραματουργική συνεργασία Ειρήνη Μουντράκη, περούκες – κομμώσεις – σχεδιασμός make up Μαρίνα Καμπριγιάννη, βοηθός χορογράφου Έλενα Γεροδήμου.

Με τους Νένα Μεντή, Σοφία Φιλιππίδου, Νίκο Κουρή, Τάνια Τρύπη, Ελένη Κοκκίδου, Μάκη Παπαδημητρίου κ.ά. 

Τέλος του δεύτερου μ.Χ. αιώνα. Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία καταρρέει. Είναι το τέλος μιας εποχής. Μέσα σε αυτό το κλίμα της κατάρρευσης και της παρακμής φτάνουν σε ένα αρχαίο θέατρο τρεις θίασοι από τρεις άκρες της αυτοκρατορίας και στήνουν τους δικούς τους, αυτοσχέδιους δραματικούς αγώνες, κατά το πρότυπο του «ένδοξου» παρελθόντος. Σε μια σπαρταριστή σκηνική σύνθεση που πηγαίνει στο βάθος του χρόνου και στις απαρχές της αρχαίας ελληνικής Γραμματείας για να φτάσει στη ρωμαϊκή περίοδο, η ιστορία του θεάτρου ζωντανεύει επί σκηνής.           Αποσπάσματα από τραγωδίες και κωμωδίες Ελλήνων και ρωμαίων ποιητών, ύμνοι και χορικά, μίμοι καθώς και εντυπωσιακές αθλοπαιδιές, μονομαχίες, ακροβατικά και θεαματικές επιδείξεις με φωτιές - στοιχεία της ρωμαϊκής αρένας – συνθέτουν ένα ετερόκλητο, πολύχρωμο και γοητευτικό κολάζ!

Είσοδος: 20 €

Παιδικό – φοιτητικό: 15 €  

7 Σεπτεμβρίου

Τετάρτη

 

 

 

 

ώρα έναρξης: 20.30

Ευριπίδη

«ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ»

Το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού φιλοξενεί την θεατρική παράσταση «Ηρακλής Μαινόμενος» από το Εθνικό Θέατρο.

Μετάφραση Γιώργος Μπλάνας σε συνεργασία του Μιχαήλ Μαρμαρινού, σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινός, σκηνικά Ελένη Μανωλοπούλου, κοστούμια Κέννυ Μακ Λέλλαν, επιμέλεια κίνησης-χορογραφία Κωνσταντίνος Ρήγος, μουσική Δημήτρης Καμαρωτός, φωτισμοί Thomas Walgrave, Βοηθός σκηνοθέτη Μυρτώ Περβολαράκη, Β’ βοηθός σκηνοθέτη Ξένια Θεμελή.

Με τους Νίκο Καραθάνο, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνά Χατζησάββα, Θοδωρή Αθερίδη, Στεφανία Γουλιώτη, Θεοδώρα Τζήμου, Γιώργο Γάλλο κ.ά. 

Χορός: Γιάννης Βογιατζής, Χάρης Τσιτσάκης, Γιώργος Μπινιάρης, Γιώργος Ζιόβας, Αργύρης Πανταζάρας κ.ά.

Ο «Ηρακλής μαινόμενος», έργο συγκλονιστικό, από τα λιγότερο παιγμένα κείμενα του Ευριπίδη παρουσιάζεται για δεύτερη μόλις φορά από το Εθνικό Θέατρο.

Ο Ηρακλής επιστρέφει από τον Κάτω Κόσμο, όπου είχε πάει για να φέρει τον Κέρβερο και ανακαλύπτει ότι η οικογένειά του έχει καταδικαστεί σε θάνατο από τον Λύκο, που βασιλεύει παράνομα στη Θήβα. Θριαμβεύει σκοτώνοντας τον Λύκο, όμως ένθεη μανία, σταλμένη από την Ήρα, τον στρέφει ενάντια στην οικογένειά του. Όταν θα συνειδητοποιήσει ότι, μέσα στην τρέλα του, έχει σκοτώσει τη γυναίκα και τα παιδιά του, ο τραγικός ήρωας θα βυθιστεί στην απελπισία και στην απόγνωση.

 

Είσοδος: 20 €

Παιδικό – φοιτητικό: 15 €

8 Σεπτεμβρίου

Πέμπτη

 

 

ώρα έναρξης: 21.00

Συναυλία  

«ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ»

«ΤΣΕΡΤΟΣ-ΚΑΝΤΖΙΑ-ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ»-Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «ΑΤΤΙΚΑ»

Το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού φιλοξενεί την ορχήστρα «ΑΤΤΙΚΑ» και τους Μπάμπη Τσέρτο, Ναταλία Κάντζια, Γιάννη Χριστόπουλο.

Ένα ταξίδι στη λεκάνη της Μεσογείου με αναφορές σε Γαλλικά, Ισπανικά τραγούδια και με μελωδίες των σπουδαιότερων Ελλήνων συνθετών Κ. Γιαννίδη, Ν. Χατζηαποστόλου, Μ. Σουγιούλ, Ν. Γούναρη, Μ. Χατζιδάκι και Μ. Θεοδωράκη.

Με ένα πολύ προσεγμένο ρεπερτόριο, στα πρότυπα ξένα μεγάλων ορχηστρών του είδους, έχει καθιερωθεί στη χώρα μας και διαπραγματεύεται μουσική πέντε αιώνων.

Η Ορχήστρα «ΑΤΤΙΚΑ» συμπράττει με εξαιρετικούς στο είδος τους σολίστες, επιτυγχάνοντας μια μουσική συνεύρεση που αποδεικνύει περίτρανα ότι στη μουσική δεν υπάρχουν σύνορα.

Με τους: Μπάμπη Τσέρτο, Ναταλία Κάντζια(σοπράνο), Γιάννη Χριστόπουλο(τενόρο), Άρη Δημητριάδη (μαέστρος – μαντολίνο), Μαρία Φιλιπτσούκ (μαντολίνο), Χρήστο Τάκο (μαντολίνο), Γιάννη Αρβανιτάκη (μαντολίνο), Μαρία Στέλλιου (μαντόλα άλτο), Γιάννη Γουμενάκη (μαντόλα τενόρε), Δημήτρη Κουφογιώργο (κιθάρα), Νίκο Μαρκάκη (κιθάρα), Γιάννη Καραμανιώλα (κοντραμπάσο), Δήμο Βουγιούκα (ακορντεόν), Νίκο Βελώνια (πιάνο).

 

Γενική Είσοδος: 15€

10 Σεπτεμβρίου

Σάββατο

 

ώρα έναρξης:20.30

Αριστοφάνη

«ΕΙΡΗΝΗ»

Το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού φιλοξενεί την θεατρική παράσταση «ΕΙΡΗΝΗ» από τη Θεατρική Διαδρομή.

Μετάφραση Κ.Χ. Μύρης, δραματουργική επεξεργασία Πέτρος Φιλιππίδης, Γιώργος Γαλίτης, Γιώργος Λέφας, σκηνοθεσία Πέτρος Φιλιππίδης, σκηνικά Γιάννης Κόττης, κοστούμια Γιάννης Μετζικώφ, μουσική Μίνως Μάτσας, χορογραφία Ελπίδα Νίνου, σχεδιασμοί φωτισμών Ελευθερία Ντεκώ, βοηθός σκηνοθέτη Άγγελος Μπούρας, βοηθός χορογράφος Θανάσης Γιαννακόπουλος, βοηθός ενδυματολόγου Πένυ Μπαλή, μουσική διδασκαλία Παναγιώτης Τσεβάς.

Με τους Πέτρο Φιλιππίδη, Τάκη Παπαματθαίου, Γιώργο Γαλίτη, Γιάννη Δεγαΐτη, Κων/νο Γιαννακόπουλο, Πάνο Σταθακόπουλο, Χρήστο Σιμαρδάνη, Χάρη Μαυρουδή, Άγγελο Μπούρα, Δημήτρη Δεγαΐτη, Τάσο Ιορδανίδη, Σπύρο Παππά, Χρήστο Συριώτη κ.ά. 

Η «Ειρήνη» παρουσιάστηκε το 421 π.Χ. στους δραματικούς αγώνες της εορτής των Μεγάλων Διονυσίων και κέρδισε το δεύτερο βραβείο. Ο Αριστοφάνης έγραψε την κωμωδία αυτή κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών, που κατέληξαν στην ειρήνη του Νικία, με την οποία οι λαοί των δύο αντιπάλων ήλπιζαν ότι θα λήξει ο Πελοποννησιακός πόλεμος και θεωρείται ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών. Ο Τρυγαίος είναι ένας αμπελουργός, που απελπισμένος από την κατάντια των αμπελιών του, αποφασίζει να πάει και να ελευθερώσει την Ειρήνη. Ξεκινάει για τον Όλυμπο, πετώντας πάνω σ’ ένα τεράστιο σκαθάρι για να ζητήσει τη βοήθεια των δώδεκα θεών. Εκεί προσπαθεί να πείσει τον θεό Ερμή, τάζοντάς του δώρα, να τον βοηθήσει να ελευθερώσουν μαζί την Ειρήνη γιατί η γη και οι άνθρωποι καταστρέφονται από τον πόλεμο.

Ο Πόλεμος παρουσιάζεται φοβερός και τρομερός! Έχει μαζέψει μέσα σ’ ένα τεράστιο γουδί όλες τις πόλεις-κράτη της Ελλάδας και τις κοπανάει με το γουδοχέρι για να τις λιώσει. Ο Τρυγαίος πρέπει να προλάβει το κακό προτού να είναι πολύ αργά…

 

Είσοδος: 20 €

Παιδικό – φοιτητικό: 15 €

12 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα

 

 

ώρα έναρξης: 20.45

Συναυλία της

«ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΔΑΡΡΑ»

Το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού φιλοξενεί την Φωτεινή Δάρρα από την παραγωγή Sui Generis Music.

Παίζουν οι μουσικοί: Ανδρέας Μουζάκης(ντραμς), Θεόδωρος Λαζάρου (μπάσο), Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρα), Γιώργος Παπαχρηστούδης (πιάνο-πλήκτρα), Αλέκος Γλυκιώτης(μπουζούκι).

Η Φωτεινή Δάρρα ύστερα από έναν θεαματικό χειμώνα στην Αθήνα και έχοντας «κατ’επανάληψη» γεμίσει το Παλλάς και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δύο από τα μεγαλύτερα θέατρα της πόλης, ξεκινάει την καλοκαιρινή της περιοδεία. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διασκεδαστικό και   ευχάριστο με στιγμές βαθιά λαϊκές αλλά και άλλες εντυπωσιακά κοσμοπολίτικες. 

 

 

Είσοδος: 18€

Παιδικό – φοιτητικό: 12€  

14 Σεπτεμβρίου

Τετάρτη

 

ώρα έναρξης: 20:30

Θωμά Ψύρρα

«ΜΑΡΑΝ ΑΘΑ»

Το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού φιλοξενεί την θεατρική παράσταση «ΜΑΡΑΝ ΑΘΑ» από το θέατρο Μεταξουργείο.

 

Θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Δήμος Αβδελιώδης, σκηνικά – κοστούμια Μαρία Πασσαλή, μουσική Βαγγέλης Γιαννάκης.

Με την Γιασεμί Κηλαηδόνη. 

Η παράσταση «Μαράν Αθά» βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Θωμά Ψύρρα έχει χαρακτηριστεί από την κριτική ως πνευματικό γεγονός και σταθμός στα θεατρικά πράγματα. Η Γιασεμί Κηλαηδόνη σ’ έναν υποκριτικό άθλο δυόμιση ωρών υποστασιοποιεί όλα τα πρόσωπα – πρωταγωνιστές που αναδύονται στη μνήμη ενός 90χρονου μοναχού, όταν ύστερα από 65 χρόνια ηθελημένης σιωπής εξομολογείται, λίγο προτού πεθάνει, τα πεπραγμένα της ζωής του, τη φρικτή τιμωρία και τον ευνουχισμό του από τον προστάτη δεσπότη που τον ανέθρεψε και τον προόριζε για τη διαδοχή του, όταν σταλμένος απ’ αυτόν σ’ ένα απόμακρο χωριό της Θεσσαλίας να παρακολουθήσει τις μυστικές τελετουργικές συναντήσεις εννέα γυναικών, των Ταρσών, μυείται άθελά του στην γυναικεία απόκρυφη γνώση και του αποκαλύπτεται ένα άγνωστο γοητευτικό σύμπαν που τον οδηγεί στον αληθινό έρωτα και την αγάπη του για μια Ταρσή.

Η αναγνώριση του εαυτού μας, μέσα από την αναγνώριση του άλλου και τα όρια της προσωπικής μας βούλησης και ευθύνης είναι τα εσώτερα μοτίβα της παράστασης.

 

Είσοδος: 20€

Παιδικό – Φοιτητικό 15€

 

 

 

 

 

 

16 Σεπτεμβρίου

Παρασκευή

 

 

 

 

 

 

ώρα έναρξης:20.45

Συναυλία των

Έλλη Πασπαλά-Τάκη Φαραζή.

«Rainbows, Moons and Bicycles (R. m.’B)»

Το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού φιλοξενεί την Έλλη Πασπαλά και τον Τάκη Φαραζή από τις παραγωγές Cricos Productions &Cultura Management.

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη σε αμερικάνικα standards και όχι μόνο, αναβιώνοντας τη γοητεία μιας άλλης εποχής ταγμένης στο όνειρο του σήμερα!

Είκοσι χρόνια μετά από την τελευταία φορά που εμφανίστηκαν οι δύο τους στη σκηνή η αισθαντική ερμηνεύτρια Έλλη Πασπαλά και ο δεξιοτέχνης της τζαζ Τάκης Φαραζής, «συνεργούν» σε ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό που μας έχουν συνηθίσει.

Γενική Είσοδος: 15 €

 

17 Σεπτεμβρίου

Σάββατο

 

ώρα έναρξης:21.00

Βασίλη Μαυρογεωργίου

«ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ»

Το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού φιλοξενεί την θεατρική παράσταση «Κατσαρίδα» από το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Κείμενο – σκηνοθεσία Βασίλης Μαυρογεωργίου, μουσική – στίχοι Κώστας Γάκης, σκηνικό Γκάυ Στεφάνου, κοστούμια Γεωργία Μπαμπαλού, φωτισμοί Γιώργος Φακούρας.

Με τους: Θοδωρή Πετρόπουλο, Σεραφείμ Ράδη.

Το εξωφρενικό, ντανταϊστικό μιούζικαλ(δρόμου) του Βασίλη Μαυρογεωργίου, με ιδιαίτερη απήχηση και στο νεανικό κοινό, έξι χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση έχει βάλει σκοπό να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα! Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις απίθανες περιπέτειες της μικρής κόκκινης κατσαρίδας, που αγωνίζεται να κατακτήσει έναν στόχο ζωής, να ανέβει στο φεγγάρι. Η κατσαρίδα περιπλανιέται στα τρίσβαθα των υπονόμων αλλά και σε αφιλόξενους δρόμους, διασχίζει ωκεανούς, χορεύει και τραγουδά μέσα σε δαιδαλώδεις αεραγωγούς, γνωρίζει άλλα έντομα, τρωκτικά και ανθρώπους (από την καλή και απ’ την ανάποδη) και ταυτόχρονα διατηρεί ακλόνητη την πίστη της στο μεγάλο όνειρο. Αυτή άλλωστε είναι και το μόνο μέσο που διαθέτει για να τα πραγματοποιήσει…

Γενική   Είσοδος: 15 €

19 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα

 

 

ώρα έναρξης: 20.30

Συναυλία του

Νίκου Πορτοκάλογλου

«ΡΕΜΙΞ»

Το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού φιλοξενεί το Νίκο Πορτοκάλογλου από την παραγωγή Ερωδιός.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μας προσκαλεί σε μια αποχαιρετιστήρια βραδιά, σε ένα ζωντανό ρεμίξ! Πρόκειται για την ιδιαίτερη μουσική παράσταση που ταξίδεψε ολόκληρο τον χειμώνα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ρεμιξάροντας αντίστροφα, κάνοντας το κοινό να συγκινηθεί, να σιγοτραγουδήσει , να ξαναγνωρίσει και να ξανά-αγαπήσει τις επιτυχημένες-γνώριμες μελωδίες του τραγουδοποιού, λιτές και γυμνές από ηλεκτρισμό.

Στην παράσταση είμαστε καλεσμένοι να συμμετάσχουμε σε ένα παιχνίδι όπου τα τραγούδια ξεγυμνώνονται και μεταμορφώνονται για να ανακαλύψουμε ξανά τη ψυχή τους και την καταγωγή τους. Τραγούδια που στις πρώτες εκτελέσεις αφήνουν, λόγω ηλεκτρικής ενορχήστρωσης, μόνο μια υπόνοια ανατολίτικης ρίζας, εδώ με το ούτι και το βιολί, θα δείξουν καθαρά από πού προέρχονται. Επίσης τραγούδια πιο λυρικά, εδώ με τα έγχορδα και τις κιθάρες αναδεικνύονται ξανά με διαφορετικό χρώμα. Με τα όργανα μιας μικρής, δεμένης ομάδας, ξαναδίνει στα τραγούδια του τη λιτή, πρωταρχική τους μορφή.

Παίζουν οι μουσικοί: Μιχάλης Βρέττας (βιολί), Μιχάλης Καλκάνης (κοντραμπάσο), Νίκος Πασσαλίδης (μπουζούκι, τζουράς, ούτι). 

 

 

Γενική Είσοδος: 15€

 

20 Σεπτεμβρίου

Τρίτη

 

ώρα έναρξης: 20.30

«ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΚΟΣ ΟΙΣΤΡΟΣ»

Το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού φιλοξενεί τη θεατρική παράσταση «Αριστοφανικός Οίστρος» από το Μοντέρνο Θέατρο-Γιώργος Μεσσάλας.

Μετάφραση-σύνδεση κειμένων Κώστας Γεωργουσόπουλος, διασκευή-σκηνοθεσία Γιώργος Μεσσάλας, σκηνικά-κοστούμια Αλέκος Φασιανός, μουσική Θάνος Μικρούτσικος, Μίμης Πλέσσας, Θόδωρος Αντωνίου, επιλογές μουσικής Αλέξης Μεσσάλας, φωτισμοί Σοκόλ Τομτσίνι.

Με τους Γιώργο Μεσσάλα, Ντίνο Καρύδη, Όλγα Πολίτου,                                                                                                 Ντένη Θεμελή.

Η παράσταση βασίζεται σε τέσσερα έργα του Αριστοφάνη, τέσσερις επιλεγμένες αντιπροσωπευτικές σκηνές από τα έργα ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ-ΟΡΝΙΘΕΣ-ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ-ΣΦΗΚΕΣ- τέσσερις ηθοποιοί ζωντανεύουν επί σκηνής τα πρόσωπα του χθες αλλά και του σήμερα. Ο Αριστοφάνης με αριστοτεχνικό τρόπο συνδυάζει τον έρωτα με την πολιτική σάτιρα και είναι ο κατ’ εξοχήν ποιητής που δίνει λόγο στην Γυναίκα.

Τα αποσπάσματα αυτά από τα τέσσερα μεγάλα έργα του Αριστοφάνη δεν θα μπορούσε να φτάσει σε αποτέλεσμα χωρίς την πολύτιμη συμπαράσταση του κοινού, το οποίο μπαίνει ενεργά στην παράσταση και με αυτόν τον τρόπο «ΟΛΟΙ μαζί Δημιουργούμε, άρα Υπάρχουμε».

 

Είσοδος Ελεύθερη

 

23 Σεπτεμβρίου

Παρασκευή

 

ώρα έναρξης: 20.30

Μουσική παράσταση του συγκροτήματος

«ENCARDIA»

Το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού φιλοξενεί   τους «ENCARDIA» από το Μελωδικό Καράβι. 

Πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού οι Encardia επιστρέφουν στο κηποθέατρο Παπάγου αυτή τη φορά μαζί με τον αγαπημένο τους φίλο και εξαιρετικό ερμηνευτή Κώστα Θωμαΐδη.

Οι encardia είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας. Το χορευτικό ντουέτο Ballo den mare, αναπόσπαστο κομμάτι των encardia, παρουσιάζει τρείς διαφορετικές εκδοχές του χορού της ταραντέλλας (pizzica, tammuriata και Gargano) που για αιώνες λειτούργησε θεραπευτικά εξ αιτίας του δηλητηριώδους τσιμπήματος της αράχνης «Ταραντούλα» και διατηρείται ζωντανός μέχρι σήμερα στις περιοχές του Σαλέντο, της Ναπόλης και του Γκαργκάνο (Νότιος Ιταλία)…

Στη συγκεκριμένη παράσταση θα ακουστούν και τραγούδια από τη νέα δισκογραφική δουλειά τους, ενώ μια επιλογή από τις πιο δυναμικές ταραντέλλες του Ιταλικού νότου θα οδηγήσουν τα βήματα των θεατών στη σκηνή!!!

 

Είσοδος:15€

Παιδικό – φοιτητικό:10€

 

25 Σεπτεμβρίου

Κυριακή

 

ώρα έναρξης:20.30

«ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» 

Το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού κλείνει την αυλαία του με το 17ο Σεργιάνι στην Παράδοση.

 

Μια βραδιά με παραδοσιακούς χορούς, μουσική και τραγούδια από διάφορους τόπους της πατρίδας μας. Συμμετέχουν το Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού και το τμήμα Παπάγου – Χολαργού του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών.

Συμμετέχει η παραδοσιακή κομπανία του Γιάννη Παυλόπουλου.

 

 

 

Είσοδος Ελεύθερη

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Δημοτική Κοινότητα Παπάγου-Γραφείο Φεστιβάλ: Αναστάσεως 90, Τηλ. 2132027186,187 - εργάσιμες ημέρες, 8.00-14.00.

Κατάστημα ΔΑΝΑΟΣ: Μεσογείων 230 - Χολαργός, Τηλ. 210-65 28 301&3 - εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ταμείο Θεάτροu: Οδός Κορυτσάς, 6η στάση λεωφορείου Παπάγου, Τηλ. 210-6520412, την ημέρα της

παράστασης από τις 18.30.

Ο καιρός

Διαφήμιση