Δελτίο τύπου: Θεατρική παράσταση "Άμλετ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεατρική παράσταση

«Άμλετ» 

Δευτέρα 27 Ιουνίου & Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Κηποθέατρο Παπάγου (Κορυτσάς 6η στάση)

Ώρα έναρξης: 21.15

Είσοδος: 20 €

Παιδικό- φοιτητικό-νεανικό: 15 €

Η «5η ΕΠΟΧΗ» παρουσιάζει τον «Άμλετ» του William Shakespeare. Πρόκειται για το κορυφαίο έργο του Shakespeare και ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά κείμενα του παγκόσμιου δραματολογίου.

Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κλασικού αριστουργήματος. Το έργο ανήκει σε κάθε εποχή. Ο ΑΜΛΕΤ είναι ένα διαχρονικό πολιτικό κείμενο και ταυτόχρονα ένα πολιτικό θρίλερ. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τα πρόσωπα αλλάζουν. Ο σύγχρονος κόσμος κατάγεται από ένα μακρινό μεσαίωνα και συχνά επιστρέφει σ’ αυτόν. Διαπλοκές, σκάνδαλα, δολοφονίες και η αναζήτηση με κάθε τρόπο της εξουσίας είναι οι βασικές ιδεολογικές θεματικές του Άμλετ. Στο έργο δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Υπάρχουν πρόσωπα και προσωπεία που δρουν είτε οργανώνοντας είτε υπηρετώντας σχέδια εξουσίας. Μοναδικοί ήρωες λαϊκής καταγωγής δυο νεκροθάφτες!

Τα πάντα διαδραματίζονται σε «σκοτεινά κέντρα λήψης αποφάσεων». Ο Άμλετ πρίγκιπας της Δανίας, είναι ένας διανοούμενος ήρωας ή καλύτερα ένας αντιήρωας. Αντιλαμβάνεται τον κόσμο και την ανθρώπινη αποστολή. Αντιλαμβάνεται το σκοτεινό «σύστημα» και τη λειτουργία του. Συνειδητοποιεί την καταγωγή του, όμως δεν δρα. Η βελτίωση του κόσμου είναι πράξη πάνω και έξω από αυτόν. Δρα, ως άλλη Ηλέκτρα, μονάχα για να εκδικηθεί τη δολοφονία του πατέρα του.

Ένα μεγάλο θεατρικό κείμενο που προσπαθεί να ερμηνεύσει την καταγωγή του σύγχρονου κόσμου. Ένας αέναος κύκλος αίματος φθοράς και πτώσης σε μια χώρα όπου δεν υπάρχουν αξίες… Δεν υπάρχουν «ανάοες ονείρων»…

Ένα έργο-καθρέπτης που μεγεθύνει και αποκαλύπτει τον «κόσμο»… Η επικράτηση, ο φόβος και η επιβίωση είναι χαρακτηριστικά της «λειτουργίας» των ηρώων του. Εδώ οι ήρωες έμαθαν μονάχα να επιβιώνουν. Ποτέ δεν έμαθαν ν’ αγαπούν…

 

Μετάφραση Γιώργος Χειμωνάς, δραματουργική επεξεργασία Θέμης Μουμουλίδης & Παναγιώτα Πανταζή, σκηνοθεσία & σκηνικά Θέμης Μουμουλίδης, κοστούμια Τότα Πρίτσα, Μουσική Μάριος Στρόφαλης, Φωτισμοί Νίκος Σωτηρόπουλος, Σπαθογραφίες Θάνος Δερματής.

 

Στο ρόλο του Άμλετ ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ.

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρίνα Ψάλτη, Μάνος Βακούσης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Λεωνίδας Κακουρής, Τόνυ Δημητρίου, Ηλίας Ζερβός, Αλμπέρτο Φάις, Ευγενία Δημητροπούλου, Παναγιώτης Εξαρχέας.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 27 ΚΑΙ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ. 

 

 

 

Με εκτίμηση

 

Γεώργιος Αντωνόπουλος

Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Δημoτική Κοινότητα Παπάγου-Γραφείο Φεστιβάλ: Αναστάσεως 90,Τηλ. 213-2027186,187 - εργάσιμες ημέρες, 8.00-14.00.

Κατάστημα ΔΑΝΑΟΣ: Μεσογείων 230 - Χολαργός, Τηλ. 210-65 28 301&3 - εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ταμείο Θεάτροu:Οδός Κορυτσάς, 6η στάση λεωφορείου Παπάγου, Τηλ. 210 65 20 412, την ημέρα της παραστάσεως από τις 18:30.


Ο καιρός

Διαφήμιση