Ελεύθερο Βήμα

Ένα από τα κυριότερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια εφημερίδα ως αντικειμενική και αδέσμευτη είναι η φιλοξενία της Ελεύθερης Έκφρασης των αναγνωστών της στις σελίδες της. Η 360news.gr φιλοδοξώντας να φιλοξενήσει ελεύθερα κείμενα των αναγνωστών της, χωρίς λογοκρισία, με σεβασμό στις απόψεις και σκέψεις όλων, δημιούργησε ένα Ελεύθερο Βήμα. Ένα βήμα που μπορείτε να προβάλετε κάθε σκέψη, πρόταση, παρατήρηση κλπ για διάφορα θέματα. Τα κείμενα θα πρέπει να έχουν την υπογραφή και τα στοιχεία σας και θα αντιπροσωπεύουν μόνο τις δικές σας απόψεις και όχι της εφημερίδας. Παρακαλούμε να μην περιέχουν εκφράσεις που προσβάλλουν καθώς και υβριστικό περιεχόμενο. Άλλωστε, πιστεύουμε ότι το εποικοδομητικό και χρήσιμο περιεχόμενο άρθρου ή επιστολής δεν εξαρτάται από εκφράσεις που προσβάλλουν. Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε τα έγγραφά σας, προβάλλοντας την προσπάθεια επικοινωνίας σας με τους αναγνώστες μας με τον καλύτερο τρόπο. Στείλτε μας και εσείς τις δικές σας σκέψεις-απόψεις-προβληματισμούς στο info@360news.gr.

Επιστολή του Συνδέσμου Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού

Επιστολή του Συνδέσμου Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού

Κύριο Μάκη Βραχιολίδη

Εκδότη-Διευθυντή εφημερίδας «Παρατηρητής»

Κονιοποιείται: Τοπικό Τύπο Παπάγου-Χολαργού

26 Μαΐου 2011

Αξιότιμε κύριε Βραχιολίδη,

Με ευχαρίστηση αλλά και έκπληξη διαβάσαμε το δημοσίευμά σας περί του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο φύλλο Μαΐου 2011 (σελ. 10) της εφημερίδας σας «Παρατηρητής». Η ευχαρίστηση οφείλεται στο γεγονός ότι υποστηρίζετε κι’ εσείς την πρωτοβουλία μας για τοποθέτηση του ανδριάντα και σας ικανοποίησε η αποδοχή από το Δημ. Συμβούλιο της πρότασης-προσφοράς μας. Από την άλλη, η έκπληξή μας οφείλεται στο ότι παρουσιάζετε το θέμα ως να είναι δική σας πρόταση που μάλιστα αποτελεί «χρόνιο αίτημα του Παρατηρητή το οποίο εκφράσθηκε με αγώνες…». Δεν παραλείπετε μάλιστα να δώσετε τα «εύσημα» στον «άξιο συμπαραστάτη σας (…) στις συνεχείς μάχες για την πραγματοποίηση του ανδριάντα…».

Ως παλιός και έμπειρος εκδότης και δημοσιογράφος έχετε όλη την σχετική πληροφόρηση, που έχει δημοσιευθεί από μήνες, αλλά και αναφέρθηκε κατά το Δ.Σ. στο οποίο αναφέρεστε. Δεν βρήκατε ωστόσο να πείτε ούτε ένα λόγο για το ποιος ετοιμάζει τον ανδριάντα και ποιος τον πρόσφερε στον Δήμο. Τίποτε για τον Σύνδεσμο Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού, του οποίου την εισήγηση συζήτησαν και απεδέχθησαν το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου και το Δ.Σ. του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Τίποτε επίσης για τον μεγάλο δωρητή μας, τον ευπατρίδη συμπολίτη μας αρχιτέκτονα κ. Μπάμπη Στάικο ο οποίος για μια ακόμη φορά δίνει τη δυνατότητα υλοποίησης ενός πανελληνίου αιτήματος.

Φίλοι που επικοινώνησαν μαζί μας ρώτησαν αν τελικά είναι δικό μας έργο η τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Δήμο μας ή του «Παρατηρητή» του κ. Βραχιολίδη. Τόση ήταν η παραπληροφόρηση. Ειλικρινά, αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η ενέργειά σας ήταν ηθελημένη. Θεωρούμε ότι οφείλεται σε ελλειπή πληροφόρηση ή σε παραδρομή κάποιου συνεργάτη σας και ότι διέφυγε της δική σας προσοχής.

Δημοσιεύετε επίσης μια φωτογραφία κάποιου ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, άσχετη προς τον προετοιμαζόμενο από μας, η οποία επίσης προκάλεσε σύγχυση. Πολλοί μας ρώτησαν σχετικά, διότι γνωρίζουν από τις δημοσιεύσεις μας, ότι ο «δικός μας» Αλέξανδρος θα παρίσταται έφιππος σε φάση μάχης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε άλλη πληροφορία επί του θέματος. Μπορείτε να επισκεφθείτε και τη σελίδα μας http://synmakthra.wordpress.com όπου σύντομα θα δημοσιεύσουμε και φωτογραφίες του προπλάσματος του ανδριάντα, ολοκληρωμένου.

Σε κάθε περίπτωση, χαιρόμαστε που χαίρεστε μαζί μας για την υλοποίηση ενός ονείρου.

Με τιμή

Για το ΔΣ του Συνδέσμου

Ο Πρόεδρος

Δρ. Ιωάννης Παρίσης

Ο καιρός

Διαφήμιση