ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ

Ημερομηνία: 06/07/2011

Θέμα:

ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ

Περιγραφή & Στόχοι της υπηρεσίας

 

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και των προσδοκώμενων κοινωνικών παροχών που έχει σχεδιάσει ο Δήμος μας, εντάσσεται η δράση που αφορά την «Κάρτα του Δημότη». Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική συγκυρία και σε ένα έντονο και ευμετάβλητο τόσο εμπορικό όσο και επιχειρηματικό περιβάλλον, ο Δήμος μας έχει σχεδιάσει αυτή την υπηρεσία με 2 κύριους στόχους:

Α) Την ενίσχυση και στήριξη της τοπικής αγοράς,

Β) Την παροχή κινήτρων και προνομίων στους δημότες καταναλωτές-

κατόχους της κάρτας.

 

Είναι ένα εγχείρημα που πέραν από την κοινωνική του διάσταση, σκοπεύει να δημιουργήσει ένα δέσιμο και μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των καταναλωτών του Δήμου Παπάγου-Χολαργού με τις τοπικές επιχειρήσεις σε πρώτη φάση αλλά και με συγκεκριμένες υπηρεσίες και φορείς του Δήμου σε δεύτερη φάση.

 

Η κάρτα του δημότη αποτελεί συνολικά ένα μέτρο που στοχεύει και μπορεί να τονώσει την τοπική αγορά, ωφελώντας τόσο τις τοπικές επιχειρήσεις όσο και τους δημότες Παπάγου-Χολαργού. Πρόκειται για μια ένωση όλων των τοπικών δυνάμεων με επικεφαλή το Δήμο, για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, των δημοτών και της τοπικής απασχόλησης.

 

 

Κοινό & Επικοινωνία

 

Απευθύνεται:

 

  • Δημότες Παπάγου - Χολαργού

 

Την κάρτα του δημότη θα μπορούν να προμηθεύονται όλοι οι δημότες Παπάγου-Χολαργού, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

 

  • Όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

 

Οι Δημότες & οι Εμπορικές Επιχειρήσεις, θα ενημερωθούν για τη «Κάρτα του Δημότη» για τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους ακόλουθους τρόπους:

 

  1. Προώθηση σχετικού ενημερωτικού φυλλαδίου τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους Δημότες σε διάφορα εμπορικά σημεία του Δήμου
  2. Ανακοίνωση μέσω του site του Δήμου και μέσω ειδικής σελίδας για την «Κάρτα του Δημότη»
  3. Προώθηση από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης
  4. Προώθηση από τον Εμπορικό Σύλλογο του Δήμου

 

Στόχος της υπηρεσίας είναι η επέκταση της κάρτας του δημότη και πέραν από τις εκπτώσεις των επιχειρήσεων και των καταστημάτων, η κάρτα να προσφέρει ειδικά προνόμια για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα του Δήμου μας, καθώς και κάποιο ποσοστό έκπτωσης ή κάποια ειδική προσφορά για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

Περίοδος Έναρξης Δράσης

 

Η έναρξη της δράσης για ένταξη των εμπορικών επιχειρήσεων θα αρχίσει την επομένη ημέρα της έγκρισης του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι εγγραφές των δημοτών για τη «Κάρτα του Δημότη» υπολογίζεται να ξεκινήσουν στις 26/ 09/ 2011.

Διαδικασία Ένταξης Επιχειρήσεων και Χορήγησης Κάρτας

 

Α) Κάθε επιχείρηση του Δήμου μας θα μπορεί να παρέχει ένα ποσοστό έκπτωσης ή κάποια συγκεκριμένη προσφορά στους δημότες – κατόχους της κάρτας. Τα καταστήματα θα συμπληρώνουν ένα ειδικό έντυπο με τα στοιχεία τους (με υπογραφή και σφραγίδα του καταστήματος), όπου θα αναφέρεται το ποσοστό έκπτωσης ή της προσφοράς που θα παρέχουν. Η έκπτωση, που θα συμφωνηθεί, θα ισχύει για όλο το χρόνο, εκτός από την περίοδο των εκπτώσεων (15Ιουλίου - 31Αυγούστου και 15 Ιανουαρίου - 28 Φεβρουαρίου), όπου το κάθε κατάστημα θα καθορίζει και θα ενημερώνει ανάλογα τον Δήμο αν θα εξακολουθεί να παρέχει το ίδιο ποσοστό έκπτωσης ή όχι. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα τοποθετούν σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος ένα ειδικό αυτοκόλλητο, το οποίο θα δηλώνει τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση θελήσει να αποχωρήσει από το πρόγραμμα της κάρτας του δημότη θα συμπληρώνει μία ειδική έντυπη φόρμα αποχώρησης και θα την αποστέλλει στο Δήμο σε συγκεκριμένη υπηρεσία.

Β) Ταυτόχρονα, ο δημότης που επιθυμεί να λάβει αυτή τη κάρτα, θα απευθύνεται στο Δήμο (προκαθορισμένη υπηρεσία, ωράριο, έντυπα και προσωπικό) προκειμένου να προβεί στην έκδοση της κάρτας. Ο δημότης θα συμπληρώνει μία ειδική αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα της κάρτας όπου μαζί με την προσκόμιση της αστυνομικής του ταυτότητας (για λόγους ταυτοπροσωπίας) αλλά και με έγχρωμη φωτογραφία του (μεγέθους ταυτότητας) θα παραλαμβάνει σε δύο εργάσιμες ημέρες την προσωπική του πλαστικοποιημένη κάρτα.

 

Πάνω στην κάρτα θα αναγράφονται:

  • το ονοματεπώνυμο,
  • η φωτογραφία του δημότη κατόχου,
  • και ο αριθμός μητρώου του.

 

Για λόγους ασφαλείας, διευκόλυνσης και αποτελεσματικότητας, η διαδικασία έκδοσης θα διεκπεραιώνεται σε συνεργασία με το δημοτολόγιο, όπου θα γίνεται και η διασταύρωση των στοιχείων του δημότη προκειμένου να αποτραπούν διπλές ή τυχόν λανθασμένες εγγραφές.

 

Προσδοκώμενα Αποτελέσματα

 

Τα προσδοκώμενα αποτελέσματα είναι:

Πλήθος επιχειρήσεων για το δίκτυο:         100

Πλήθος δημότων-κατόχων κάρτας:           10000

Προϋπολογισμός Κόστους

 

Οι δημότες και τα καταστήματα δε θα επιβαρύνονται με κάποιο κόστος. Όλο το κόστος υλοποίησης θα επιβαρύνει το Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

Το κόστος υλοποίηση της Κάρτας του Δημότη εκτιμάται περίπου στα 1800 €. Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή του κόστους:

 

Δημιουργία Φυλλαδίων

Ποσότητα

Κόστος

Φυλλάδια για Επιχειρήσεις

900

250 €

Φυλλάδια για Δημότες

8000

750 €

Σύνολο

 

1000€

 

Υλικοτεχνικός Εξοπλισμός

Κόστος

Χαρτικά-Πλαστικά-Μελάνι

300 €

Έγχρωμος Εκτυπωτής

420 €

Πλαστικοποιητής Καρτών

80 €

Σύνολο

800 €

 

Ο εκτυπωτής και ο πλαστικοποιητής καρτών θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και για άλλες ανάγκες του Δημαρχείου και δε θα αφορούν μόνο την κάρτα του δημότη.

 

 

Προσδοκώμενα Οφέλη

 

Για τις επιχειρήσεις:

 

  • Αύξηση πελατολογίου των καταστημάτων
  • Αύξηση πωλήσεων & τζίρου
  • Μεγαλύτερη προβολή και προώθηση των καταστημάτων
  • Ανάπτυξη συνεργασίας των εμπορικών καταστημάτων και του Δήμου
  • Ανάπτυξη πιστής πελατείας των δημοτών με τα καταστήματα του Δήμου
  • Ανάπτυξη κοινωνικού προφίλ των εμπορικών επιχειρήσεων
  • Ανταμοιβή των καταστημάτων για επιλογή της τοπικής αγοράς

 

 

Για τους Δημότες – Κατόχους της Κάρτας:

 

  • Προνομιακές Τιμές για τους Δημότες ανά εμπορική επιχείρηση
  • Αύξηση χρήσης υπηρεσιών του Δήμου
  • Συνολικό πακέτο προνομίων για τους δημότες

 

Υποστήριξη Υπηρεσίας

 

Για την υποστήριξη της Κάρτας του Δημότη, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα ετοιμάσει το εξής υλικό:

  • Φυλλάδιο Διαφημιστικό Επιχειρήσεων
  • Φυλλάδιο Διαφημιστικό Δημοτών
  • Έντυπα Ένταξης επιχειρήσεων και διαφημιστικό υλικό
  • Υποστήριξη της κάρτας μέσω του site και μελλοντικά ειδική γραμμή επικοινωνίας

 

Εισηγήτρια

Δανάη Δοπτόγλου

Δημοτική Σύμβουλος

Ο καιρός

Διαφήμιση