Αλλαγή διατομής οδοστρώματος οδού εθνικής αντιστάσεως μεταξύ 17 Νοεμβρίου και Αριστείδου

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΘΕΜΑ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΤΟΜΗΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΞΥ 17Ν και ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ

Μετά από αιτήματα των κατοίκων της περιοχής για δημιουργία πεζοδρομίου στην οδό Εθν. Αντίστασης μεταξύ των οδών 17Ν και Αριστείδου, ώστε να εξασφαλίζεται η ακίνδυνη διέλευση των πεζών , η υπηρεσία μας αφού διενήργησε τη σχετική αυτοψία ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΑΣΗ

  1. Να γίνει διαπλάτυνση του πεζοδρομίου που βρίσκεται στην ήδη διαμορφωμένη ρυμοτομική γραμμή βάσει του υφιστάμενου εγκεκριμένου σχεδίου πόλης (δεξιά πλευρά) κατά 1.00 μ. έτσι ώστε να δημιουργηθεί πεζοδρόμιο καθαρού πλάτους από 1.80-2.00 μ.
  2. Να καταργηθεί η στάθμευση καθʼ όλο το μήκος αυτής της πλευράς
  3. Να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης στην αρχή της οδού και στο σημείο της διεύρυνσης της πλατείας Κύπρου, όπου έχει εφαρμοστεί η εγκεκριμένη Ρ.Γ. καθώς και στην επόμενη διεύρυνση κατ΄ εφαρμογή της Ρ.Γ. όπως φαίνεται στην συνημμένη οριζοντιογραφία.

 Τίθεται υπόψη του δημοτικού συμβουλίου ότι στο τμήμα αυτό της οδού Εθνικής Αντίστασης δεν έχει εφαρμοστεί το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης που προβλέπει δρόμο πλάτους 12,00 μ. Είχε ξεκινήσει παλαιότερα διαδικασία τροποποίησης σχεδίου με πρόταση διαμόρφωσης του δρόμου πλάτους 9.00 μ. η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Στην Πολεοδομική Μελέτη Αναθεώρησης που βρίσκεται στο ΥΠΕΚΑ, έχει προταθεί η συγκεκριμένη τροποποίηση αλλά λόγω του ότι η διαδικασία αυτή έχει παγώσει ώστε να προηγηθεί η Τροποποίηση του ΓΠΣ (μελέτη που έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται για έγκριση στον Οργανισμό Αθήνας) μπορεί να γίνει σημειακή τροποποίηση και να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα στην περιοχή.

21.6.2011

Οι συντάξασες

 

Χριστίνα Βασσάλου

 Αρχιτέκτων Μηχανικός

 

Σταματίνα Γεωργοπούλου

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Ο καιρός

Διαφήμιση