Συνεργασία ΔΟΠΑΠ-Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.) και η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης ( Ε.Ο.Φ.Σ.Α. ) συνεργάζονται εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Η Αντιπτέριση ( badminton ) είναι ολυμπιακό άθλημα από το 1992 και απαιτεί εξαιρετική φυσική κατάσταση των αθλητών. Είναι επίσης ένα πολύ τεχνικό άθλημα ως προς τον συντονισμό των κινήσεων και τα χτυπήματα της ρακέτας και αυτό προϋποθέτει μεγάλα αποθέματα παρατηρητικότητας και αυτοσυγκέντρωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ρωσικός στρατός, σύμφωνα με δημοσίευμα της izvestia, εφοδιάζεται τώρα με 10.000 ρακέτες του badminton και δεκάδες χιλιάδες shuttlecocks ( τα μπαλάκια με τα φτερά ) επειδή στο άθλημα χρησιμοποιούνται ακριβώς οι ίδιοι μύες που απαιτούνται για τη ρίψη χειροβομβίδων, μαχαιρών ή άλλων πολεμικών αντικειμένων.

Στο αθλητικό camp που θα λάβει χώρα στην Αρχαία Ολυμπία με αντικείμενο σεμινάρια προπονητών αντιπτέρισης θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και στελέχη του αθλητικού τμήματος του Δ.Ο.Π.Α.Π. Ο Δ.Ο.Π.Α.Π. μέσω της ιστοσελίδας του άνοιξε link στην Ελληνική Ομοσπονδία Βadminton.

Το μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί σε λίγες ημέρες από τις Προέδρους των δύο φορέων, την κα Βικτωρία Χατζίνα, Πρόεδρο της ΕΟΦΣΑ και την κα Ελένη Ευαγγελοπούλου, Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Π.

Ο καιρός

Διαφήμιση