ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ

aiglh

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ -10 ΑΤΤΙΚΗΣ 2011

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΙΓΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

 

Στο Διασυλλογικό Κύπελλο (υπέχει θέση πρωταθλήματος γι’ αυτό το αναφέρουμε ως Πρωτάθλημα και είναι απορίας άξιο γιατί ο διοργανωτής το χαρακτηρίζει ως κύπελλο) Αττικής, Παμπαίδων κάτω των δέκα ετών, που έληξε στις 29 Μαΐου, ο Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ - ο οποίος πέρυσι στους αντίστοιχους αγώνες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο – συμμετείχε με έξι ομάδες, αριθμό ρεκόρ, και παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να τερματίσει (η πρώτη του ομάδα), στην πρώτη θέση, σε ισοβαθμία με τον ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ.

 

Σύμφωνα με τα κριτήρια άρσεως της ισοβαθμίας που προέβλεπε η προκήρυξη των αγώνων, ο Φυσιολάτρης κατέλαβε την πρώτη θέση, επειδή είχε δύο πόντους περισσότερους έναντι ημών (17 έναντι 15) στο άθροισμα των πόντων (σκορ) από όλους τους αγώνες.

Σχετικά με την ισοβαθμία, επισημαίνονται τα εξής:

- Λόγω των πολλών συμμετοχών και του μικρού διαθέσιμου χρόνου (περίπου δύο μήνες), χρησιμοποιήθηκε σύστημα κληρώσεων («ΕΛΒΕΤΙΚΟ») που προέβλεπε να παίζουν μεταξύ τους οι ομοιόβαθμοι μετά από κάθε γύρο (οι νικητές του πρώτου γύρου με τους νικητές και οι ηττημένοι με τους ηττημένους, κ.ο.κ.) και έτσι δεν ήταν δυνατόν να παίξουν όλες οι ομάδες μεταξύ τους.

- Ο αριθμός των αγώνων που έδωσε κάθε ομάδα ήταν ο μικρότερος κάθε άλλης χρονιάς.

- Με τον Φυσιολάτρη δεν παίξαμε, αλλά θα παίζαμε μεταξύ μας, αν προβλεπόταν ακόμα ένας γύρος.

- Αν παίζαμε με το Φυσιολάτρη, τα διαφορετικά αποτελέσματα που θα μπορούσαν να προκύψουν θα ήσαν: Νίκη του Φυσιολάτρη με συνέπεια η ΑΙΓΛΗ να ήταν εκτός τριάδας, ίσως και εξάδας. Ισοπαλία, με συνέπεια να καταλαμβάναμε από δεύτερη θέση και κάτω. Νίκη της ΑΙΓΛΗΣ, με συνέπεια να τερματίζαμε πρώτοι.

- Πέρυσι είχαμε νικήσει τον Φυσιολάτρη 3-1 και είχαμε τερματίσει πρώτοι με διαφορά ενός βαθμού από το δεύτερο.

- Κρίνοντας από τα αποτελέσματα που είχαν φέτος όλες οι ομάδες με τις οποίες έπαιξαν η ΑΙΓΛΗ και ο Φυσιολάτρης, η ΑΙΓΛΗ έπαιξε με ισχυρότερους, δηλαδή δυσκολότερους αντιπάλους, αφού το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσαν οι αντίπαλοί της είναι 31, ενώ οι αντίπαλοι του Φυσιολάτρη, 30. Αν, μάλιστα, λάβουμε υπόψη τους πόντους (άθροισμα των σκορ κάθε αγώνα), η διαφορά υπέρ της ΑΙΓΛΗΣ μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, συντριπτικά υπέρ αυτής, αφού των μεν αντιπάλων της ΑΙΓΛΗΣ είναι 64 των δε αντιπάλων του Φυσιολάτρη 55,5.

-           Όπως συνάγεται από τα παραπάνω, αυτό που θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα των ισοβαθμιών, όταν οι συμμετοχές είναι πάρα πολλές είναι, είτε ένας γύρος επιπλέον είτε αγώνας μπαράζ μεταξύ των ισοβαθμησάντων είτε, τέλος, πρόβλεψη Β΄ φάσης μεταξύ των οκτώ (ή τεσσάρων) πρώτων.

Τελειώνοντας, συγχαίρουμε τους παίκτες όλων των ομάδων μας οι οποίες πήγαν πολύ καλά και κατέλαβαν μεταξύ των 57 συμμετεχουσών ομάδων εξαιρετικές θέσεις στην κατάταξη (31η η Γ΄ ομάδα, 45η η Ε΄, 46η η Β΄, 47η η Δ΄, 48η η ΣΤ΄), τη στιγμή που τα περισσότερα σωματεία κατέβηκαν στους αγώνες με μία ομάδα, 14 σωματεία με δύο ομάδες και δύο, μόνο, με τρεις.


bottom

Ο καιρός

Διαφήμιση