Απάντηση στους ψευδείς Ισχυρισμούς του Υποψηφίου δημάρχου Κ. Ξύδη σε σχέση με τα Οικονομικά του Δήμου Παπάγου

nikolaouletter

Χολαργός, 27/10/2010

 ΘΕΜΑ : Απάντηση στους ψευδείς Ισχυρισμούς του Υποψηφίου δημάρχου Κ. Ξύδη σε σχέση με τα Οικονομικά του Δήμου Παπάγου.

 Κατανοούμε την σύγχυση στην οποία έχει περιέλθει ο Β. Ξύδης από την αποκάλυψη της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του Δήμου Παπάγου και δεν θα τον παρακολουθήσουμε στο παραλήρημα του.

Απέκρυπτε επιμελώς έως τώρα τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία και παρουσίαζε τον Δήμο του ως εύρωστο και οικονομικά υγιή.

Καταρρίπτεται πλήρως το βασικό του επιχείρημα με το οποίο κατέρχεται ως υποψήφιος σε αυτές της δημοτικές εκλογές.    

 

  • Το πραγματικό χρέος του Δήμου Παπάγου ανέρχεται περίπου συνολικά στο ποσό των 3.340.000,00 €.
  • Σύρεται ο κ. Ξύδης από την κριτική μας για τα οικονομικά του Δήμου Παπάγου και ομολογεί ότι υπάρχουν επίδικες δικαστικές απαιτήσεις που υπερβαίνουν το 1.700.000,00 € περίπου.
  • Αποκρύπτει όμως ότι μερικές εξ αυτών έχουν τελεσιδικήσει και τα ποσά αυτών θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Παπάγου.
  • Τονίζουμε λοιπόν ότι ακόμα και ποσά επίδικων και όχι μόνο απαιτήσεων τα οποία δεν έχουν τελεσιδικήσει, σύμφωνα με τις λογιστικές αρχές που διέπονται από το Π.Δ. 315/1999, θα έπρεπε να εμφανίζονται στα οικονομικά στοιχεία του Δήμου.
  • Στα τερτίπια του κ. Ξύδη εντάσσεται o αβάσιμος και έωλος ισχυρισμός ότι «οι απαιτήσεις του Δήμου κατά τρίτων» της Έκθεσης Ορκωτών Ελεγκτών λογιστών στην οποία αναγράφεται ότι οι εκκρεμείς απαιτήσεις του Δήμου Παπάγου κατά τρίτων ανέρχονται στο ποσό των 981.000 €.

 

  • Σας γνωρίζουμε επιπρόσθετα ότι σε καμία οικονομική μονάδα και σε καμία οικονομική κατάσταση δεν λογίζονται και δεν συμπεριλαμβάνονται ως έσοδα αυτές οι ενδεχόμενες οικονομικές απαιτήσεις, σε αντίθεση με τις απαιτήσεις τρίτων κατά του Δήμου.  

Αντιπαρερχόμαστε το επίπεδο του πολιτικού λόγου που χρησιμοποιεί ο κ. Ξύδης και τον πληροφορούμε σε σχέση με τα ερωτήματά που θέτει, παρά μόνο για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, τα ακόλουθα:

 

  • O Ισολογισμός του 2006 του Δήμου Χολαργού καθώς και ο προϋπολογισμός - απολογισμός έχουν συνταχθεί από τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Χολαργού, είναι υπογεγραμμένοι από ορκωτούς λογιστές, έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν υποβληθεί στην Περιφέρεια Αττικής και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

  • Οι απολογισμοί – προϋπολογισμοί του Δήμου Χολαργού για τις χρήσεις 2007-2008-2009 έχουν συνταχθεί από τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Χολαργού, έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν υποβληθεί στην Περιφέρεια Αττικής και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.  
  • Όλα αυτά τα παραπάνω οικονομικά στοιχεία είναι στην διάθεση του ιδίου, όπως και κάθε ενδιαφερόμενου δημότη.
 Οι δημότες του ενιαίου πλέον Δήμου Χολαργού – Παπάγου έχουν βγάλει τα συμπέρασμα τους.

Ο Δήμος Παπάγου έχει συσσωρευμένα χρέη και οποιαδήποτε προσπάθεια του κ. Ξύδη να αποδείξει το αντίθετο πέφτει πλέον στο κενό.

Ο καιρός

Διαφήμιση