Ελεύθερο Βήμα

Ένα από τα κυριότερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια εφημερίδα ως αντικειμενική και αδέσμευτη είναι η φιλοξενία της Ελεύθερης Έκφρασης των αναγνωστών της στις σελίδες της. Η 360news.gr φιλοδοξώντας να φιλοξενήσει ελεύθερα κείμενα των αναγνωστών της, χωρίς λογοκρισία, με σεβασμό στις απόψεις και σκέψεις όλων, δημιούργησε ένα Ελεύθερο Βήμα. Ένα βήμα που μπορείτε να προβάλετε κάθε σκέψη, πρόταση, παρατήρηση κλπ για διάφορα θέματα. Τα κείμενα θα πρέπει να έχουν την υπογραφή και τα στοιχεία σας και θα αντιπροσωπεύουν μόνο τις δικές σας απόψεις και όχι της εφημερίδας. Παρακαλούμε να μην περιέχουν εκφράσεις που προσβάλλουν καθώς και υβριστικό περιεχόμενο. Άλλωστε, πιστεύουμε ότι το εποικοδομητικό και χρήσιμο περιεχόμενο άρθρου ή επιστολής δεν εξαρτάται από εκφράσεις που προσβάλλουν. Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε τα έγγραφά σας, προβάλλοντας την προσπάθεια επικοινωνίας σας με τους αναγνώστες μας με τον καλύτερο τρόπο. Στείλτε μας και εσείς τις δικές σας σκέψεις-απόψεις-προβληματισμούς στο info@360news.gr.

Ο μνημιακός χώρος του ΙΝ Αγίας Σκέπης - Αγίου Αλεξάνδρου

Το ακούσαμε και αυτό δια στόματος του Κου Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) που έγινε 29/3/2011 «για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Ι. Ν. Αγίας Σκέπης – Αγίου Αλεξάνδρου». Ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τους κατοίκους του Δήμου Παπάγου που έκαναν ένσταση στην σχετική απόφαση του Δ.Σ., επικαλούμενος δήθεν πρόθεση για καθυστέρηση του έργου και πολεμική κατά της Δημοτικής αρχής. Καμία κουβέντα όμως ότι ο χώρος αυτός είναι «κοινόχρηστος χώρος πρασίνου» αφιερωμένος στους πιστούς από την αρχική του διαμόρφωση και απαγορεύεται να κατασκευασθούν 72 θέσεις στάθμευσης, όπως επεσήμανε και η πρόεδρος της αρχιτεκτονικής επιτροπής (ΕΠΑΕ). Επίσης απέκρυψε ότι το έργο σταμάτησε με εισαγγελική εντολή γιατί δεν είναι σύννομο.

Κε Δήμαρχε, μη μεταφέρετε την δική σας ευθύνη και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, στους κατοίκους. Όταν είσαι Δήμαρχος επί είκοσι συνεχόμενα χρόνια σ’ ένα Δήμο οφείλεις να γνωρίζεις κάθε γωνιά γης του, τι χρήση έχει και εάν δεν το γνωρίζετε εσείς, ο τεχνικός σύμβουλος του Δήμου, η τεχνική υπηρεσία και ο μηχανικός που εκπόνησε την μελέτη όφειλαν να το γνωρίζουν και εάν δεν το γνώριζαν όλοι οι ανωτέρω με μια αίτηση στην πολεοδομία της Αγίας Παρασκευής, στο τμήμα του τοπογραφικού, θα μαθαίνατε τη χρήση γης του οικοδομικού τετραγώνου 180-181.

Κε Δήμαρχε, όταν κάποιος επεμβαίνει στην ιδιοκτησία σου, γιατί ο Ι.Ν. της Αγίας Σκέπης – Αγίου Αλεξάνδρου και ο περιβάλλον χώρος ανήκει σε όλους τους Δημότες, δεν παρακαλεί και δεν διαπραγματεύεται με αυτόν που επεμβαίνει στον σπίτι του αλλά πηγαίνει στις αρμόδιες υπηρεσίες για να διεκδικίσει το νόμιμο και εμείς αυτό πράξαμε. Δεν διαπράξαμε καμία απολύτως παρανομία – παρατυπία.

Εάν κινηθήκατε στο πλαίσιο της απόλυτης νομιμότητας, όπως δήλωσε στο Δ.Σ. ο Κος Αντιδήμαρχος, χάριν της χρηματοδότησης, σας βροντοφωνάζουμε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει ένα έργο παράνομο και βλαπτικό για τον Δήμο μας χάριν, οποιασδήποτε σκοπιμότητας.

Κοι Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε, οι δημότες ζητούσαν το αυτονόητο, το νόμιμο και δικαιώθηκαν με την τοποθέτηση της ΕΠΑΕ όπου δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης αλλά αυξάνεται το πράσινο.

Κε Δήμαρχε, αναλογισθείτε την ευθύνη σας απέναντι στο δίκαιο - νόμιμο αίτημα των δημοτών για τη παράνομη στάθμευση και την συντήρηση του ΜΝΗΜΕΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ. Διότι από τους δημοτικούς συμβούλου σας δεν περιμένουμε τίποτα. Τους είδαμε άλλωστε στην συνεδρίαση του Δ.Σ.. Κανένας δεν μίλησε. Η Κα Κούτρα ήθελε να μιλήσει επί προσωπικού θέματος που προέκυψε κατά την διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Κος Κουκής είπε ότι δεν θα ψήφιζε να κατασκευασθούν 72 θέσεις στάθμευσης, όμως δεν τοποθετήθηκε για την αποφυγή της «παράνομης στάθμευσης» και την «ανάπλαση» του χώρου. Η Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Παπάγου και ο τοπικός Αντιδήμαρχος Παπάγου, που ήταν? Καμία εισήγηση, καμία πρόταση δεν έγινε από μέρους τους για την προστασία του χώρου από την παράνομη συσσώρευση αυτοκινήτων και την συντήρηση του χώρου όπως αρμόζει σ’ ένα ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ ΧΩΡΟ. Δεν τους ενδιαφέρει?... δεν τους απασχολεί?.. ή δεν ήξεραν τι να πουν?.. Και τι να πουν άλλωστε ως νεόκοποι κάτοικοι της περιοχής που δεν έζησαν τους κόπους και τις θυσίες των πρώτων κατοίκων που ανέδειξαν το προάστιο ως ζηλευτή κηπούπολη.

Κε Δήμαρχε, εσείς που όπως λέτε, εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των δημοτών και όχι τα ιδιωτικά, φέρετε την ευθύνη για να παραμείνει αυτός ο ΜΝΗΜΕΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ (όπως ομολογείται στην τεχνική περιγραφή της λεγόμενης μελέτης ανάπλασης) ελεύθερος από αυτοκίνητα και να μη συνεχίζεται μία παρανομία τόσον ετών. Η δε τυχών εργασίες συντήρησης του χώρου θα έπρεπε να γίνουν με κριτήρια αναπαλαίωσης όπως αρμόζει σ’ ένα ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ ΧΩΡΟ.

Ευχαριστούμε όλους τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης για την συμπαράσταση τους στον δίκαιο – νόμιμο αγώνα α) γιατί με την συνυπογραφή τους στην ένσταση έφεραν το θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ και β) για τα μέτρα που πρότειναν ώστε να προστατευθεί αυτός ο χώρος από την παράνομη στάθμευση και τα μορφολογικά και ρυθμολογικά ακατάλληλα υλικά που χρησιμοποιούν ως προς την «διαμόρφωση!...» αυτού του ΜΝΗΜΕΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ. Επίσης την Κα Θεανώ Αγαθάκη και τους δημότες που εργάσθηκαν για την σύνταξη, στοιχειοθέτηση, υπογραφή και κατάθεση της ένστασης προς την Πολεοδομία της Αγίας Παρασκευής. Όλους τους δημότες οι οποίοι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα συνέλλεξαν εκατοντάδες υπογραφές για την κατάθεση της ένστασης προς το Δ.Σ. Παπάγου – Χολαργού και τους άλλους δημόσιους φορείς, τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που φιλοξένησε τις επιστολές διαμαρτυρίας για την καταστροφή του ΜΝΗΜΕΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ – ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και το ανέδειξαν προβάλονταs το κατάλληλα.

Η νίκη ανήκει στους δημότες και όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο – νόμιμο αγώνα τους, ανεξάρτητα των παραταξιακών τους προτιμήσεων.

 

Με τιμή

ΜΑΡΙΑ ΓΡΑΨΑ

Ο καιρός

Διαφήμιση